Кога жените харесват най-много косата си?

2013-05-17 18:00:00
Кога жените харесват най-много косата си?
Снимка: sxc.hu

Едва ли има жена, която да не полага почти ежедневни грижи за косата си. И макар да се стараем да щадим гривата си, често, успоредно с това, ние я и увреждаме – използването на маши, сешоари и стилизиращи продукти изтощава косъма и отнема блясъка и здравината му.

 

И все пак, има ли момент, в който жените са истински влюбени в косата си и не биха я заменили за ничия друга? Оказва се, че да – това се случва в края на 20-те години, когато нежната половина от човечеството смята, че гривата ѝ е неотразима.

 

 

Според резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”, именно на 29-годишна възраст дамите се чувстват най-удовлетворени от състоянието на косата си. Причините за това са няколко – те най-накрая са спрели с младежките експерименти, открили са точната прическа за себе си и могат да отделят повече финансови средства, за да се грижат за гривата си. В резултат на всичко това е тя е най-здрава, най-гъста и най-лъскава.

 

Почти половината от представителките на нежния пол признават, че през тийнейджърските си години и в началото на 20-те са нанесли най-много вреди на косата си – като започнем от честата смяна на цвета ѝ и стигнем до ежедневното къдрене и изправяне. Една трета от дамите споделят, че са минали през поне няколко драстични промени на прическата си, преди да открият, коя им стои най-добре.

 

Резултатите от проучването сочат още, че според жените, звездите с най-красиви коси са херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, телевизионната водеща Холи Уилъби и певицата Черил Коул. И трите са на възраст между 29 и 32 години.

 

Момичета, а вие доволни ли сте от косата си или смятате, че все още има какво да се желае от нея?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 10 години

Сутрин! :D

scrooper
преди 10 години

През пролетта.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия