Как да накарате косата си да расте по-бързо и да бъде здрава?

2013-01-30 14:30:00
Как да накарате косата си да расте по-бързо и да бъде здрава?
Снимка: Dreamstime

Почти всяко момиче си мечтае за дъъъъълга коса. Може би, причината е, че в повечето детски приказки принцесите имат доста дълги и красиви гриви. Смятате, че това е възможно само в приказките? Напротив! Просто трябва да знаете как и с какво да третирате косата си, за да расте бързо и да бъде здрава.

 

Здравословното хранене е изключително важно за всичко! Хранете се разнообразно, приемайте достатъчно омега 3 мазнини, аминокиселини, протеини и витамин В7, за да се радвате на дълга и здрава грива. В тъмнозелените зеленчуци има желязо и калций, които са важни за растежа на косата. Витамин А пък спомага за нейната здравина. Пийте и достатъчно количество вода, защото тя също спомага за бързия растеж на косата.

 

 

Не се ядосвайте излишно. Стресът е в състояние да съсипе, както косата ви, така и кожата ви, ноктите ви и т.н. Затова не се нервирайте за глупости и се научете да водите спокоен начин на живот. Вярно е, че в днешно време всеки води динамично ежедневие, но все пак здравето е по-важно от всичко, нали? Когато психиката ни е натоварена, надбъбречната жлеза отделя повече адреналин, а той нарушава транспортирането на хранителните вещества към косата и кожата. По този начин ние се сдобиваме с мазна коса, която лесно се накъсва и започва да цъфти.

 

На пазара има огромно разнообразие от козметика за коса. Затова се информирайте в интернет кое е най-подходящо за вас и четете внимателно етикетите, преди да си купите съответния продукт. Голяма част от фирмите пишат неща, които не са верни и често слагат сходни етикети на всичките си продукти. Не пестете пари от козметика. По-добре да се охарчите малко повече, отколкото после да страдате от косопад, пърхот и т.н. Реално ще сте спестили пари от хубав шампоан, но след това ще дадете доста повече за продукти, които евентуално ще ви помогнат да решите проблема си. Специалистите препоръчват да използвате домашно направени маски за коса. В интернет има доста идеи, изпробвайте няколко, като ги съобразите с типа коса, която имате, и си правете тази, която има най-добър ефект върху вас.

 

Здравината на космените фоликули зависи от състоянието на скалпа. Хубаво е да го масажирате със специални масла, съдържащи кокос, жожоба, бадем, зехтин и хибискус. Правете си топли масажи редовно, за да стимулирате циркулацията на кръвна в скалпа и корените на косата. След като нанесете маслото, увийте главата в топла хавлиена кърпа.

 

Коафьорите съветват да забравите за сешоара, машата и пресата за коса за известно време. Въпреки че има доста продукти, които предпазват от топлината и пресите вече са с керамични покрития, по-добре да не причинявате това на косата си, ако искате да расте бързо и да бъде здрава.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
desi_dm
преди 8 години

Моят лесен начин е ползване на билкови продукти, които наистина подхранват скалпа, засилват растежа и регулират косопада - http://foryoubg.com/products.php?id=823Ако добавите и добър хранителен режим, ще сте супер доволни - и здрава коса и здраво тяло, но ..... казват, че нямало пълно щастие :)

kristin_mihaleva
преди 11 години

na tva snimka li my vika6 egati i groznoto lapi i tazi kosa moita sto pati po qka ot na tyi malkoto

ioanna3
преди 11 години

Много хубава снимка сте сложили бе :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия