Колко често сменяме прическата си?

2013-03-21 01:44:00
Колко често сменяме прическата си?
Снимка: sxc.hu

Мъжете сменят драстично своята прическа едва 3 пъти в живота, докато жените правят това над 50 пъти, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно британско проучване.

 

 

Средно представителите на силния пол предприемат промяна във фризурата си едва веднъж на 6 години. Същевременно всеки трети от анкетираните споделя, че се възхищава на прическите на Дейвид Бекъм. Само 2% обаче са тези, които също толкова често сменят подстрижката си, колкото и известният футболист.

 

Що се отнася до причините, които карат мъжете да предприемат промяна в прическата си, на първо място е отегчението от собствената им визия (36% от гласовете на участниците в анкетата), следвано от модните тенденции (15%) и оплешивяването (12%).

 

Едва 12% от представителите на силния пол сменят подстрижката си, за да заприличат на някоя знаменитост. За разлика от тях обаче, жените правят това в 45% от случаите. Модните промени, неукротимата коса, желанието за промяна и посивяването на гривата също са сред мотивите, каращи представителките на нежния пол да променят прическите си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия