Риза може да се носи 100 дни, без да има нужда от пране и гладене

2013-05-02 10:00:00
Риза може да се носи 100 дни, без да има нужда от пране и гладене
Снимка: sxc.hu

Безспорен е фактът, че много мъже мразят да перат и гладят. Това обаче съвсем скоро може и да не им се налага, тъй като американската компания “Wool & Prince” създаде уникална по рода си риза, която може да се носи в продължение на 100 дни, без да има нужда от пране и гладене, съобщава в. “Daily Mail”.

 

 

Необикновените си свойства ризата дължи на тъканта, от която е направена – специално обработена за целта вълна, която успява да отблъсква неприятните миризми, запазвайки свежестта си за дълъг период от време. Освен това материята притежава свойствата да затопля тялото на човека, който я носи, в студените дни и да го охлажда в летните горещини.

 

Но това не е всичко. Специалната вълнена тъкан не се намачква при сгъване и дори при по-грубо третиране, което изключва необходимостта от гладенето ѝ. Нещо повече – тя е изключително издържлива и може да се скъса чак след 20 000 сгъвания, докато една стандартна риза, направена от памук, издържа едва на 3200.

 

Създаването на революционната риза отнело на специалистите от “Wool & Prince” 6 месеца. В продължение на този период те тествали своя продукт при най-различни условия – по време на тренировка във фитнеса, за катерене на Андите и за неуморни танци в нюйоркски нощен клуб, за да се уверят, че неговата материя наистина не попива неприятните миризми.

 

В момента уникалната риза се продава в няколко варианта с различни цветове и размери. Цените им започват от 63 долара за бройка. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
li0n
преди 11 години

Айде, бе, хич не ми се вярва това нещо 100 дена без да се сваля да не замирише на конски фекалии.

SuperСтар
преди 11 години

Сигурно може, но ще стане чуплива :D

UNITED2
преди 11 години

Че аз и сега си ги нося по толкова без нужда от пране и гладене :D :D :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия