Риза с вентилатор и шапка-водоноска спасяват в жегите

По повод на невижданите досега жеги, които обхванаха Русия този месец и все още продължават да измъчват хората, живеещи в европейската част на страната, от руския вестник „Комсомолская правда” решиха да запознаят читателите си с две и

2010-07-27 18:21:58
Риза с вентилатор и шапка-водоноска спасяват в жегите
По повод на невижданите досега жеги, които обхванаха Русия този месец и все още продължават да измъчват хората, живеещи в европейската част на страната, от руския вестник „Комсомолская правда” решиха да запознаят читателите си с две изобретения, създадени специално с цел да разхлаждат по време на жегите.

Първото изобретение е дело на японски специалисти. То представлява риза с два 10-сантиметрови вентилатора, вградени в нея, които се задействат с помощта на 4 батерии АА.

Второто представлява бейзболна шапка-водоноска, изработена от специална тъкан, която задържа влагата. Единственото, което трябва да направите, е да я напълните със студена вода и да я сложите на главата си. За разлика от всяка обикновена шапка обаче, тази не позволява на водата в нея да се затопли или изпари, благодарение на специалната тъкан, от която е създадена. Така можете да се радвате на охлаждащия й ефект цял ден.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия