Ако Барби беше истинска нямаше да може да си носи голямата глава ...

2013-04-15 11:45:00
Ако Барби беше истинска нямаше да може да си носи голямата глава ...
Снимка: Reuters

Кукла Барби определено е най-известната детска играчка. Но знаете ли, че ако Барби беше истинска жена, тя нямаше да може да ходи, да си държа главата изправена, а за черния й дроб нямаше да има достатъчно място. Пропорциите на красивата кукла са като на същество от научнофантастичен филм, пише в. „Mail on Sunday“.

 

 

Ако Барби бъде сравнена с размерите на една средностатистическа жителка на САЩ, тя ще има значително по-тънък и дълъг врат, главата й ще бъде по-голяма с 5 сантиметра, ръцете, китките, кръста, ханша, бедрата и прасците й ще са значително по-слаби.

 

Понеже вратът е два пъти по-дълъг от средното, а главата е по-голяма, жена като кукла Барби не би могла да си държи главата изправена. Кръстът й е толкова слаб, че тя би побрала в себе си само половин черен дроб и малко количество къси черва. Китките и глезените й са изключително тънки и това би й попречило да вдигне каквото и да е било. Жена с пропорции като на Барби не би могла да стои права и ще се придвижва на четири крака. Стъпалата й са с детски, а не женски номер.

 

Шансът да бъде открита жена с шия като на известната кукла е едва 1 към 4.3 милиарда, а с талия като на Барби – 1 към 2.4 милиарда.

 

Пропорциите на Кен също не са реалистични, но са по-близо до действителността. През 1998 година производителите на куклата са увеличи талията й и са намалили бюста, за да има по-реални женски размери. Въпреки това тя си остава една нереалистична дама ...

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия