Активисти настояват за плешива кукла Барби

Хиляди актвисти подкрепиха Фейсбук кампанията за плешива кукла Барби, стартирана от приятелките Джейн Бингам и Беки Сипин.   Само за няколко дни над 40 000 души се присъединиха към страниц

2012-01-13 17:24:00
Активисти настояват за плешива кукла Барби

Хиляди актвисти подкрепиха Фейсбук кампанията за плешива кукла Барби, стартирана от приятелките Джейн Бингам и Беки Сипин.

 

Само за няколко дни над 40 000 души се присъединиха към страницата на кампанията, целяща да покаже на малките момиченца, които нямат коса заради провеждането на химиотерапия при тумори, вродена алопеция или трихотиломания, че така също могат да бъдат красиви. Освен това активистите се надяват, че плешивите кукли Барби ще успеят да накарат децата по-лесно да възприемат своите сестри, майки, лели, баба или приятелки, които нямат коса поради различни заболявания.

 

След като кампанията предизвика такъв огромен интерес в социалната мрежа Фейсбук, основателките на страницата се свързаха с официалния производител на Барби, за да предложат идеята си. От компанията обаче отказаха с довода, че не приемат подобни непоискани предложения.

 

Преди броени дни стана ясно, че Mattel – компанията производител на Барби, възнамерява да създаде лимитирана серия кукли по подобие на сестрите Кардашиян и звездите от „Здрач” Кристен Стюарт, Робърт Патинсън и Тейлър Лаутнър.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Krisi12321
преди 12 години

ako vsichki deca se vmaniqchat v tiq pleshivi kukli togava vsichki momichenca shte iskat da sa pleshivi!

scrooper
преди 12 години

само дето кукла без коса не би била желаната играчка, което по- скоро би влошило отношението към болните.

Concussion
преди 12 години

Куклата не е отражение на действителността, а идеал за красота! Не можем да ги правим куци, кьорави, сакати, без коси! Вървете на майната си, активисти!

пAteNцЕ
преди 12 години

ми то хубаво за възприемането на такива болни хора обаче куклата без коса....ами нз не ми изглежда толкова наложително да го правят-то косата на куклата така или иначе бива оскубвана с времето от децата така че няма нужда от плешиви кукли :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия