Шестте "най-добри работни места в света" са доста ексцентрични и добре платени

2013-04-11 12:31:00
Шестте
Снимка: Dreamstime

Всеки човек иска да работи нещо приятно и доходоносно. Над 40 000 души от цял свят кандидатстваха за шестте „най-добри работни места в света”, съобщи Reuters. Кандидатите се борят да работят като „Главен майтапчия”, „Авантюрист в пустошта” и други забавни професии.

 

 

Всички желаещи трябваше да изпратят 30-секунден видеоклип, в който да кажат защо са подходящи за позицията, за която кандидатстват. Едни от най-забавните видеа са на жена, плуваща със шнорхел в стоп моушън анимация, както и на мъж, който се бие с възглавници с нюйоркчани и танцува по бельо в метрото.

 

Преди 4 години имаше подобен интерес от страна на хората. Тогава над 35 000 души кандидатстваха за позицията на пазач на остров от Големия бариерен риф. Избраният късметлия бе британецът Бен Саутхол. Той вече е щастливо женен за австралийка и сега живее в Бризбейн, където работи за туристическите власти на щата.

 

Човекът, който заеме длъжността „Голям майтапчия” ще има възможност за VIP достъп до модни партита и фестивали в Сидни, а „Авантюристът в пустошта” ще усети вкуса на живота в полупустинните области в Северната територия на Австралия.

 

Има над 40 000 желаещи за екстравагантните професии, но едва 18 от тях ще достигнат до интервю, а шестима ще се сдобият с нова работа. Заплащането определено си заслужава – 105 000 американски долара. Най-много желаещи има от САЩ и Великобритания.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия