Подписът издава истинския характер на човек

2013-02-08 12:59:00
Подписът издава истинския характер на човек
Снимка: sxc.hu

Всеки човек се подписва по различен начин, а подписът издава доста за неговия характер. Наскоро направено проучване показва, че шефовете, които имат големи подписи, са слабо компетентни и артистични натури, пише в. „Daily Mail“.

 

Учените направили анализ на 605 американски мъже и жени, които ръководят водещи компании. Техният нарцисизъм се проявявал в егоистичния им характер, който бил съчетан с пренебрежение към останалите. Когато човек има такива нагласи, той по-лесно надценява собствените си възможности. Това ги прави непосредствени шефове и техните решения често са грешни.

 

Хората, които имат големи подписи, са с вродена способност да заблуждават околните, че са много начетени и затова заслужават по-висока работна заплата. Колкото по-голям е подписът, толкова по-голямо е егото на човека.

 

 

Посоката на подписа може да бъде нагоре, надолу или равна. Оптимистите използват посоката нагоре, песимистите надолу, а реалистите имат равни подписи. Дължината на подписа също подсказва какъв е човекът срещу вас. Дългият подпис е характерен за хората, които умеят да вникват в работата си и усърдно изпълняват задачите, които са им поставени. Нетърпеливите личности обикновено се подписват с кратък подпис, те не са подходящи за монотонна работа, защото бързо им омръзва и губят търпение.

 

Хората, които се подписват с главни високи букви, са капризни в отношенията си с околните. Когато главните букви са мъъъъничко по-големи от другите, то човекът явно е доста скромен и се старае да не изпъква. Малките букви са характерни за икономичните, конкретните и концентрираните личности, но прекалено дребните букви се използват основно от егоистите. Прекалено големите букви се използват от наивни, непрактични и като цяло недоверчиви хора.

 

Буквите, които са свързани, са характерни за логични и последователни личности, които не приемат с лекота иновативните идеи. Хората, които се адаптират лесно, оставят умерено количество разстояние между буквите. Излишните елементи, които свързват буквите, показват, че човекът срещу вас е непредсказуем, обича да е център на вниманието и да мечтае.

 

Спокойните и добронамерени хора използват закръглени букви за разлика от нетърпеливите. Ъгловатите букви говорят за стремеж към независимост и честолюбие.

 

Хората, които често преувеличават, когато стане въпрос за качествата им, имат доста украсени подписи – лентички, завъртулки и други елементи. Откритите личности предпочитат да се подписват просто и скромно.

 

Тези, които подчертават подписа си, се интересуват от мнението на околните и лесно се обиждат. Когато линията е накривена към върха, човекът срещу вас явно е горд и прави всичко възможно, за да постигне лични постижения. Хората, които зачертават подписа си, са съмнителни личности, които не вярват на околните и рядко са доволни от себе си. Те са прекалено изнервени и често имат здравословни проблеми като язва или невроза.

 

Точката в подписа е нещо положително. Тя се използва от дисциплинирани личности. Когато точката се намира в края, това показва, че човекът е сериозен и винаги завършва нещата, които е започнал. Точката в началото на подписа показва, че този човек иска първо да разбере с какво точно се захваща и чак след това да започне да работи.

 

Снимка: sxc.hu


Някои хора поставят вертикални линии в подписа си. Ако те се намират в началото, човекът явно страда от липса на творчески наклонности, фантазия и интелект. Линиите в средата на подписа показват, че има задръжки между идеята и нейното реализиране. Ако пък се намират в края, то явно си имате работа с човек, който никога не завършва това, което е започнал. Той има нужда от допълнително стимулиране и контрол, за да се справи с поставените му задачи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия