Ето как се забогатява с повръщано от кит

2013-02-01 21:00:00
Ето как се забогатява с повръщано от кит
Снимка: sxc.hu

Да намериш повръщано от кит – на първо четене това със сигурност не звучи като нещо, еквивалентно на печалба от лотарията. В действителност обаче подобна находка е доста печелившо попадение, пише metro.co.uk.

 

Именно в това предстои да се увери британецът Кен Уилман от графството Ланкашър, който съвсем случайно попаднал на трикилограмово повръщано от кит.

 

 

Мъжът забелязал ценната находка по време на разходка със своето куче край морските брегове. Първоначално той нямал никаква представа на какво е попаднал, а и то не изглеждало особено ценно.

 

От втвърденото жълтеникаво повръщано се разнасяла отвратителна миризма на конска тор и Уилман побързал да се отдалечи от него. Кучето му обаче обърнало специално внимание на находката. Именно това накарало британецът, веднага щом се прибрал вкъщи, да се порови в интернет и да разбере какво би могло да е странното му откритие.

 

Не след дълго Уилман установил, че най-вероятно е попаднал на повръщано от кашалот, което е изключително ценно в парфюмерийната индустрия. Той незабавно се върнал на морските брегове и прибрал находката си у дома.

 

Британецът вече е поръчал тестове на своето открие, които да потвърдят, че то е повръщано от кит (амбра). Междувременно той вече е получил и оферта за 50 000 евро от френски дилър, работещ с производители на парфюми. Специалисти обаче поясняват, че 3 килограма амбра обикновено се търгуват за над 100 000 евро и съветват Уилман да не прибързва с приемането на по-ниска оферта.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Просто не искам да знам какво друго слагат в изисканите парфюми :ОООО


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия