Възможно ли е да забогатееш от ... повръщано на кашалот? (+ видео)

2012-08-30 17:44:00
Възможно ли е да забогатееш от ... повръщано на кашалот? (+ видео)
Снимка: BNPS.CO.UK

Понякога човек може да натрупа състояние от най-голямата глупост. 8-годишният Чарли Нейсмит е пример за това. Британчето забогатя от ... повръщано на кашалот, пише в. „Кориера дела сера“.

 

Детето се разхождала със своите съученици на плаж в местността Хенгистбъри хед. По едно време той забелязал, че на пясъка има голям восъчен къс със странна миризма. Находката му се сторила интересна и той решил да я занесе у дома и да я покаже на родителите си.

 

 

Те премерили странния къс и се оказало, че той тежи около 600 грама. Когато го занесли на специалисти, за да разберат какво точно е това, родителите и малкият Чарли останали смаяни, когато разбрали, че това е нещо доста ценно. Странната находка всъщност било повръщано от кашалот от вида Physeter macrocephalus, което се използва в парфюмерийната индустрия.

 

Първоначално то е слузесто и мирише отвратително. Когато плава по вълните в продължение на години, дори десетилетия, под действието на слънчевата светлина и на морската сол, повръщаното се превръща в по-твърда буца с консистенция на восък и миризмата му става поносима, дори приятно сладникава.

 

Според експертите ценната находка ще донесе между 12 000 и 50 000 евро на малкия Чарли. Тя е плавала из морето десетилетия, което я прави особено ценна. Детето обича представителите на животинския вид и смята да вложи парите в приют за бездомни животни.

 

Вижте малкия Чарли и неговата находка:


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mimeto1998
преди 11 години

Малкия Чарли е голям късметлия:)

FunkyPie
преди 11 години

ценната находка ще донесе между 12 000 и 50 000 евро на малкия Чарли.

bReAk3R
преди 11 години

От какво може да повърне кашалота? :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия