Заслужава ли си да пътуваме в чужбина за един или няколко дни?

2013-01-03 14:30:00
Заслужава ли си да пътуваме в чужбина за един или няколко дни?
Снимка: Teenproblem.net

Някои хора обожават да пътуват и дават всичките си спестявания, за да опознаят ново кътче от картата на света. Когато не можем да си позволим по-скъпо пътуване, трябва да се задоволим с еднодневните екскурзии до близките градове. Ако ще пътувате до град в чужбина, то най-вероятно ще стане рано сутринта и ще си легнете късно вечерта. Тези екскурзии са едни от най-уморителните. Как да ги понесете физически?

 

 

Физическата умора оказва влияние на психологическите възприятия. Краката ви са схванати, боли ви главата, а гърбът ви боли от седалката.

 

По време на такава екскурзия може да направите една бърза обиколка на центъра, да разгледате 1-2 музея, да купите няколко сувенира и... време е да потегляте обратно. На някои хора това им допада и не ги уморява чак толкова.

 

Има обаче хора, които предпочитат да отделят повече средства, но да отидат на екскурзия за повече от един ден. Така те имат достатъчно време, за да се потопят в атмосферата на града, да го разгледат, да го опознаят и да опитат местната кухня.

 

Целта на пътуването в чужбина и да ни обогати душевно, духовно и емоционално. Да се почувстваме по-различни отпреди, да искаме да продължим да пътуваме и да се запознаваме с нови култури и обичаи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия