Лаура Декер - най-младият околосветски пътешественик с яхта в света

2012-01-23 21:30:00
Лаура Декер - най-младият околосветски пътешественик с яхта в света

Най-младият околосветски пътешественик с яхта е Лаура Декер, която е  едва на 16 години.  В събота тя се завърна от своята обиколка по моретата и океаните.

Лаура е акостирала с яхтата си на остров Сен Мартен на Холандските Антили, откъдето е стартирало пътешествиетто й миналата година.

16-годишната пътешественичка се завърна жива и здрава и стана най-младият човек, обиколил света сам с яхта.  Лаура ще навърши 17 години през септември. Тя подобри рекорда, който досега държеше австралийката Джесика Уотсън, която през 2010 година завърши подобно пътуване, но 3 дни преди да навърши 17.

Независимо от  всичко, тези рекорди няма да бъдат записани в книгата ‘Гинес’, защото  оттам отказват да записват непълнолетни.

Пътуването на Лаура е било придружено с по-големи трудности на сушата, отколкото  във водата. Тя е обявила намерението си да обиколи света и да постави рекорд още на 14-годишна възраст. Тогава, обаче, социалните служби в Холандия са й забранили и са я заплашили със съдебен процес. През 2009 година тя тайно заминава за Сен Мартен с идеята да си купи яхта и още тогава да потегли на пътешествие.  Социалните служби, обаче, отново  я хванщата и  я връщат.  Упоритата тийнейджърка, обаче, все пак успява да се измъкне и да започне пътуването си миналата година.

По време на своето пътешествие Лаура е изминала 27 000 морски мили и се е сблъскала с бури, големи вълни  и други трудности в морето, но се е справила сама с тях. Сега тя не възнамерява да се връща в родината си заради гнева на социалните и смята да отпътува за Австралия или Нова Зеландия.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия