Умеете ли да се карате с партньора?

Колкото и да се обичаме , все пак се случва да се скараме с партньора си. Особено често това се случва, когато двойката заживее под един покрив. Караниците винаги са болезнени и затова трябва да се научим как правилно да се караме с любимия.

2011-08-23 22:56:18
Умеете ли да се карате с партньора?
Колкото и да се обичаме , все пак се случва да се скараме с партньора си. Особено често
това се случва, когато двойката заживее под един покрив. Караниците винаги са болезнени и затова трябва да се научим как правилно да се караме с любимия.

Ако вече  така сме се вбесили, че има опасност всеки момент да влезе в ход т. нар. ‘тежка артилерия’  във вид на хвърлени съдове и възглавници,  помислете  дали това е необходимо и какво ще правите после  с разклатените нерви и лошото настроение.

Мълчанието,  обаче, също не е изход от положението.  Не трябва да натрупвате  в себе си обидата  с дни и месеци.  Eто защо, казвайте на партньора откровено това, което ви кара да нервничите, като по този начин избягвате скандалите по принцип.

Ако видите, че конфликтът  набира скорост, а нямате намерение да го спирате, изключете емоциите и включете ума.  Много са важни и времето и мястото на действие.  Да се карате с гладен, закъснял, болен или пиян  партньор е нецелесъобразно и неефективно.

Започнете конструктивен разговор в спокоен тон. Имайте предвид, че упрекът, дори и да е справедлив, ще накара човекът срещу вас  да се защитава и да заеме отбранителна позиция.

Не провокирайте разразяването на скандал с изрази като :’ Ти си егоист’, ‘Ти на нищо не си способен’ и др.  подобни, защото те обикновено силно засягат мъжа и той наистина може да покаже на какво е способен, както  с думи, така и с действия...

Така че бъдете внимателни. По време на караниците обикновено се губи предметът на конфликта, всичко се стоварва на един куп, припомнят се стари обиди.  Затова, не се отклонявайте от темата - това е много важно.

Никога не вкарвайте с скандалите помежду си близки, родители и приятели.  Не изнасяйте караниците от дома, те засягат само вас двамата.  Рано или късно с партньора ще се сдобрите, но  за майката, бащата или най-добрия приятел   ситуацията ще е съвсем различна.

А умението за правилно помиряване  и желанието за това  е нещо, което могат малцина.  
Трябва да направите това искрено, а не формално. Обикновено след правилно  проведен скандал, следва и хубав секс. Така че се концентрирайте върху него!

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия