Излезе Книгата на рекордите Гинес

2012-09-13 17:29:00
Излезе Книгата на рекордите Гинес
Снимка: Reuters

От днес на книжния пазар се предлага 57-о издание на Книгата на рекордите на Гинес, пише в. „Дейли мейл“. В него има доста любопитни рекорди, за повечето от които малко хора знаят.

 

Двойникът на Попай Моряка е намерил своето място сред рекордите като мъжа с най-големите мускули в света. Обиколката на бицепса му е 78.74 сантиметра.

 

Името на 86-годишна гимнастичка също е част от книгата. Бившата учителка по физическо възпитание и спорт стана известно, след като в YouTube се появи видео с нейни упражнения на спортно състезание в Германия.

 

Сумистката Шарън Александър пък е най-тежката спортистка в света, дамата тежи 203.2 килограма.

 

 

9-годишният Джейк е най-големият кон в света. Животното е наистина с внушителни размери. То е високо почти 213 сантиметра, като се има предвид, че един кон средно е висок около 160 сантиметра.

 

Най-голямото куче в света е от породата датски дог, висок е 1.2 метра, а като се изправи става цели два. Тежи 70.3 килограма и на ден изяжда около 14 килограма храна. Хич не му липсва апетит на това куче.

 

Бикът Арчи също намери своето място в Книгата на рекордите Гинес, нищо че не е внушителен на външен вид. Животното е дълго едва 76 сантиметра и определено е родено под щастлива звезда. Неговите собственици го купили за месо, но след като останало дребно се превърнало в любимец на цялото село и те продължили да си го гледат като домашен любимец.

 

Някои хора се вманиачават по събирането на вещи. 52-годишната Бетина Дорфман от Германия може да се похвали със своята огромна колекция от кукли Барби. Тя е купила първата си през 1993 година и до днес вече е горда притежателка на 15 000.

 

40-годишният Казухиро Ватанабе е човекът с най-високата пънк прическа. За да постигне този рекорд, той не е подстригвал косата си в продължение на 15 години. Нужни са му два часа при фризьор, един флакон гел и три флакона лак за коса, за да успее да си направи прическата, която е с височина 1.13 метра.

 

Книгата се предлага на 22 езика в над 100 страни по света.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия