Половината от женените двойки съжаляват за встъпването си в брак

2012-07-22 11:44:00
Половината от женените двойки съжаляват за встъпването си в брак
Снимка: sxc.hu

Повече от половината от женените двойки съжаляват, че са минали под венчило, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Макар и преди сватбата да са се чувствали истински щастливи с партньора си и да са вярвали, че искат да остареят заедно с него, 51% от участниците в допитването признават, че поне веднъж през живота си са съжалявали за встъпването си в брак.

 

 

Един на всеки четирима споделя, че му се е случвало да съжалява за женитбата си само един-два пъти. Около 16% са тези, които твърдят, че подобни мисли се появяват в главата им от време на време, а около 6% от анкетираните с тъга признават, че всекидневно осъждат решението си да минат под венчило.

 

Най-честата причина, поради която женените британци съжаляват за това, че са казали „да”, е свързана със загубата на независимостта и свободата им. Един на всеки четирима пък е убеден, че е избрал погрешен партньор. Около 21% са тези, които се чувстват отегчени от моногамния сексуален живот в брака, а 19% споделят, че им липсва неангажиращият флирт с представителите на срещуположния пол.

 

Най-често женените двойки съжаляват за встъпването си в брак след първата или втората година. Един на всеки десет осъзнава, че е направил грешка, още в първите часове след сватбата си. На около 14% от британците, съжаляващи за минаването си под венчило, пък са им необходими повече от 10 години, за да се почувстват отегчени от брака си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия