15% от жителите на Земята смятат, че светът ще свърши тази година

2012-05-02 14:26:00
15% от жителите на Земята смятат, че светът ще свърши тази година
21 декември 2012 година - една обикновена дата или? Снимка: sxc.hu

Близо 15% от жителите на планетата Земя са на мнение, че краят на света ще настъпи, докато те са живи. 10 % пък смятат, че календарът на маите може наистина да предвещава, че това ще се случи на 21 декември тази година, съобщи Ройтерс.

 

Един на седем човека е на мнение, че краят на света наближава, без значение дали ще е вследствие на политическо събитие или природно бедствие.

 

 

Явно хората имат такова мнение по въпроса заради медийното внимание, което ще обръща на този „проблем“. Има десетки филми, книги, коментари, статии, интервюта и т.н относно края на света и календара на маите, който свършва на 21 декември 2012 година.

 

Има обаче изследователи, които оспорват тяхното тълкувание.

 

6% от жителите на Франция смятат, че ще свърши светът, докато са живи, 22% от турците и американците са на същото мнение. Едва 7% от белгийците и 8% от жителите на Великобритания се притесняват, че ще умрат, виждайки как свършва светът.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Silver_flower
преди 12 години

Ще свърши календарът на маите, я, че вие какво очаквате, тия хора са имали по-важна работа от това да измислят календар за хилядолетия напред. Интересно... 15% смятат, че светът ще свърши на 21.12 (според заглавието) и хоооп - 10% (според статията). Хайде сега ги разбери... А колкото до "края" на света - един Бог знае кога ли ще е това...

dreamwalker
преди 12 години

Никой не може да каже кога ще свърши света...

kircho940
преди 12 години

Аз между другото изобщо не мисля за 21.12. Даже бях забравил напълно за това, че света щял да свърши. Искам да дойде този ден и да не стане абсолютно нищо!

Nakadah
преди 12 години

Тези които мислят, че края на света идва да се чувстват поканени да ми дадът всичките си пари, имоти и бижута. Като згънат няма да са им трябват...

guMss
преди 12 години

21.12 ... Точно на рожденният ми ден ;]]

StringTheoryPractici
преди 12 години

***.teenproblem.net/a/4-zdrave/36557-niakolko-mita-za-zhenskiia-cikal/

koshtramba
преди 12 години

Ъъъъ... статията и текста нямат нищо общо?! :D

StringTheoryPractici
преди 12 години

По-достоверно обяснение: Е, на всеки се случва като цъкне "Ctrl+C" да не проработи нещо и при следващия пейст да се копира предишното нещо.

StringTheoryPractici
преди 12 години

You just went full retard.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия