Вещаят ли нещо маите всъщност?

2012-02-14 21:10:00
Вещаят ли нещо  маите всъщност?

Напоследък една от най-обсъжданите теми е не световната икономическа криза или падането на акциите на борсата, а календарът на древното племе маи.  Според него,  в края на 2012 година ще дойде краят на човечеството. Много се говори за това, има обсъждания по темата, но малко хора зная за какво всъщност става дума.

Оказва се дори, че  някои вече правят подготовка  за предстоящия катаклизъм, а богати хора са си запазили място в подземни бункери, способни да  издържат Армагедона.

Календарът на маите съобщава, че Апокалипсисът ще настъпи през декември 2012 година,  като съществуват повече от дузина варианти на  този сценарии.  Смята се, че това би могло да се случи като на Земята падне голям метеорит от Космоса. Друга причина би могъл да стане взривът на свръхнова звезда, което да повлияе на съдбата на нашата планета.  Като възможност се смята и появата на загадъчната планета Нирибу, която веднъж на 3600 години се приближава  до Земята.  Следващият сценарии е интересен с това, че именно на 21 декември 2012 година ще се състои пълен парад на планетите  от Слънчевата система, като всички те ще се построят в една линия  - това явление се случва изключително рядко.

Какво всъщнст се случва и кой и защо  разгръща тази информационна атака за края на света в световен мащаб?

Според немския математик Ритщиг, който изучава племето маи в продължение на 40 години, тази дата е фатална грешка на починалата преди 13 години американска изследователка Линда Шеле. Маите всъщност никога не са правили прогнози, те само са писали история.
А Шале твърди обратното и резултатите й се използват от съвременните изследователи и учени.

Ужасните сценарии набират обороти особено след събитията от 11 септември 2001 година. След това  американците започнват масово да строят бункери и да се готвят за Апокалипсиса.

Всъщност  сценариите за края на света са много. Според Нострадамус, той ще настъпи през 2018 година, през 2036-та пък щяло да има сблъсък на Земята с астероида  Апофис... Въобще разчетите  са направени до 6079 година.  И все пак най-спряганата дата е  декември 2012.

Проповедникът Харолд Кемпинг пък беше планирал да загинем на 21 октомври 2011 година. А май още сме живи.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
selenaa56
преди 12 години

няма край на света да има тази година бе разберете.остават ощте 3 млн. години и тогава вече може да се мисли за апокалипсис.дишайте!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия