21. 12. 2012 г. - Краят на света май се отлага?

2011-12-03 22:43:00
21. 12. 2012 г. - Краят на света май се отлага?

Противно  на досегашните тълкувания на календара на маите, краят на света няма да дойде през 2012 година.  Това е твърдението на германския професор Свен Гронемайер, който изучавал каменна плоча  на маите, открита  в  мексиканския щат Табаско.

Професорът е  декодирал плочата и е установил, че годината 2012 година не означава край на света, а преход към нова епоха. Според професора, надписът описва завръщането на тайнствения бог на маите Болон Йокте в края на 13-тия  период от 400 години, еквивалентен на 21 декември 2012 г.  За маите 13 е свещено число,  а в датата няма нищо апокалиптично.

Напоследък  и Мексиканският археологически институт припомня тезата, че апокалипсисът  през 2012 година  всъщност е грешна интерпретация на календара на маите.  На времето маите са гледали като на  серия от цикли, които започвали и свършвали редовно, като краят на един цикъл не носи нищо апокалиптично.

Според учените, има и още едно място, тухла намерена в обекта Комалкалко, където също е посочена 2012 година. Но и  там  тя не означава, че светът свършва.  Според професор Дейвид Стюарт от университета на Тексас, датата на тухлата е календарен кръг, комбинация от ден и месец, които се повтарят на всеки 52 години. . 

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nellllllly
преди 12 години

Със сигурност! Какви са тези глупости.... на мен лично ми писна! Леле ...какво ще правим ако света свърши декември 2012? Ми, ще живеем до тогава!!!! Какъв е този *** въпрос...тц...тц...тц

koshtramba
преди 12 години

Ясно е.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия