Шокиращо! Младо момиче убива малки кученца (+ видео)

Внимание!!! Клипът не се препоръчва на хора със слаби нерви и сърца! Най-добрият приятел на човека е кучето? Дали? След като видях този клип, вече не съм сигурна, че хората заслужават такива верни приятели като кучетата. На клипа ясно се вижда как

2010-09-01 14:35:05
Шокиращо! Младо момиче убива малки кученца (+ видео)
Внимание!!! Клипът не се препоръчва на хора със слаби нерви и сърца!

Най-добрият приятел на човека е кучето? Дали? След като видях този клип, вече не съм сигурна, че хората заслужават такива верни приятели като кучетата. На клипа ясно се вижда как младо, добре облечено момиче убива съвсем съзнателно малки и невинни кутрета, и то не едно и две, а цели шест (не, че бройката има значение!!!) Защо в днешно време хората нямат сърца? Как може да убиеш някакво животинче и то без причина? Как?

Още от едно време хората на село са убивали малките кученца, за да не нараства броят на бездомните кучета. Но това, мили хора, не е решение на нещата. Убийството е грях, който не трябва да се практикува нито при хората, нито при животните. Само Господ има право да реши кой, кога да си отиде от тази земя. Само Господ!

Наскоро си припомних един обичай, който преди години бяха коментирали в "Господари на ефира". Става въпрос за така нареченото "цирене на кучета". Това е обичай, който се изпълнява от младежите в селото. На специално място над реката или дере от двете страни на водата се поставят пръти. На тях е вързано въже, което при усукване образува примка - т.нар. цирилка. Връзването е обредна практика за обезсилване на вредоносните сили. Затова стопаните сами водят кучетата си, а ако не го сторят - младежите им ги взимат насила, за да не бъдат "хванати" от бяс. Кучето е царско животно, което обитава едновременно дивата природа и културното пространство, в което то може да остане, единствено ако бъде пречистено, т.е изцирено. Докато трае циренето на кучета, участниците в кукерската дружина започват да се обличат за шествието.

И това ако е нормален, хуманен обичай, здраве му кажи.

Природата ще продължава да се разрушава и да има катаклизми, докато ние не спрем да я унищожаваме съзнателно. А може би вече е прекалено късно, дори да спрем и да се опитаме да се поправим.

Накрая ще кажа само едно - "Човек не трябва да прави на другите това, което не иска те да правят на него". Изводите оставям на вас...
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
bathory
преди 11 години

*** ДОЛЕН!

riki2612
преди 12 години

tazi e ujasna kak moje taka da se postapva s kakvoto i da e jivotno


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия