Нещата, които правиш несъзнателно и които вредят на външния ти вид

2017-01-03 16:02:00
Нещата, които правиш несъзнателно и които вредят на външния ти вид
Снимка: iStock

Как ще изглеждаш, когато остарееш, зависи както от гените ти, така и от начина ти на живот. Виж кои са вредните навици, които оказват негативно влияние на външния вид:

 

Спиш на една страна – ако спиш на една страна или по корем, то лицето ти е потънало във възглавницата, а това провокира ранната поява на бръчки по бузите и брадичката. Затова, ако искаш да изглеждаш добре след години, научи се да спиш по гръб.

 

Често търкаш клепачите си – това прави миглите ти крехки и може да започнат да капят повече от обикновено. Също така търкането на клепачите наранява кожата им и прави очите да изглеждат уморени. Ако седиш по цял ден пред компютъра и често ти се иска да си разтъркаш очите, по-добре на всеки 20 минути фокусирай погледа си напред за 20 секунди. Това простичко упражнение ще ти се отрази добре на очите.

 

 

Използваш уредите за коса на максимална температура – когато косата ти е изложена на висока температура се създават малки мехурчета вътре в косъма, които правят косата суха и чуплива. Затова, когато използваш сешоара си, го дръж на поне 15 см. от косата, настрой го на среда температура и преди това задължително нанеси продукт за термична защита.

 

Скубеш веждите си, а след това се гримираш – съветваме те да почистваш веждите си от излишните косъмчета вечер, след като си си почистила и подсушила хубаво лицето. В противен случай рискуваш да се сдобиеш с бактерии, които да доведат до раздразнение и кожата ти да стане червена и възпалена.

 

Държиш много топло у дома през зимата – отопление с помощта на климатик или печта прави въздуха много сух, а това се отразява негативно както на кожата, така и на косата, които започват да губят влага. Препоръчителните градуси у дома са 21-22.

 

Слагаш си прекалено много крем за лице – никога не поставяй дебел слой крем, защото излишното количество запечатва кожата отдолу и не й дава възможност да диша. Това може да доведе до тъмни кръгове под очите и нездравословен вид на кожата.

 

Постоянно пипаш лицето си – много хора несъзнателно са подпират честно на бузата си, пипат си носа, чешат се по челото и т.н. Постоянното разтягане на кожата води до появата на преждевременни бръчки, а ако ръцете са ти мръсни може да си създадеш и инфекция по кожата.

 

Слагаш си пудра няколко пъти дневно – колкото повече наслояваш пудра върху лицето и шията си, толкова повече вредиш на кожата си. Порите се запушват и това води до появата на пъпки, черни точки и нездравословен вид на кожата. Ако лицето ти често лъщи и искаш да се справиш с този проблем, дръж в чантичката си матиращи кърпички.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия