Как да се сдобиеш с така желаното плажно тяло?

2016-06-30 13:51:00
Как да се сдобиеш с така желаното плажно тяло?
Снимка: iStock

Както и да го погледнем, вече е време за море! Новината със сигурност е добра за тези, които са във форма и харесват външния си вид и е малко притеснителна за тези, които по една или друга причина все още не са успели да се сдобият с така желаното плажно тяло. Добрата новина е, че все още не е късно да влезеш във форма и да не се притесняваш, когато се съблечеш по бански. Достатъчно е само да спазваш няколко прости правила и да си достатъчно целенасочен:

 

Ходи пеша редовно – нищо не ти пречи да слезеш няколко спирки преди твоята и да повървиш пеша. Или пък да се разходиш с приятели в парка или сред природата. Също така може да спреш да използваш асансьора и да се качваш пеша. Ако живееш много на високо, то поне може да изкачваш половината разстояние. Като цяло е добре да се научиш да ходиш пеша всеки път, когато имаш тази възможност.

 

 

Спортувай – за съжаление, няма как да се отървеш от излишните килограми и да придобиеш секси тяло без спорт. Затова е добре да посещаваш редовно фитнес залата, да тичаш в парка или на стадиона, или да си избереш друг спорт, който ти харесва и който извайва тялото.

 

Пий достатъчно вода – приемът на вода се препоръчва при всички видове диети. Препоръчително е да пиеш по една чаша вода преди всяко хранене, за да притъпиш апетита си. По този начин ще приемеш по-малко количество калории и постепенно ще отслабнеш.

 

Не пий алкохол – да, лятото е перфектното време да излезеш навън с приятели на по няколко бирички, но заслужава ли си, ако след това ще се чувстваш неудобно на плажа заради тялото, което имаш? В алкохола има много калории, а в коктейлите - още повече. Също така алкохолът забавя метаболизма, затова наистина е по-добре да се откажеш от него и да се разхлаждаш с други напитки през горещите летни месеци.

 

Приемай много фибри – храните, богати на фибри, ще те заситят и по този начин ще се храниш по-малко и няма да имаш нужда от хранения между основните три.

 

Използвай често подправки – благодарение на различните подправки храната ти ще стане хем по-вкусна, хем по-полезна. Препоръчваме ти да се откажеш от солта, захарта и калоричните сосове и да овкусяваш храната си с други подправки.

 

Консумирай само натурални храни – ако искаш да се вталиш, ще трябва да приемаш по-малко калории и да спортуваш повече. Препоръчително е да хапваш само прясно приготвена храна от натурални продукти. Наблегни на консумацията на плодове и зеленчуци. Имай предвид, че голяма част от излишните калории идват от лошата храна, която ядем, затова забрави за хапването на крак и веригите за бързо хранене.

 

Планирай хапванията си предварително – когато си в магазина, задължително си направи списък с нещата, които трябва да купиш и не се отклонявай от него. Ако ти е трудно да се храниш здравословно навън, носи си храна от вкъщи, ако това ти е възможно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия