Няколко продукта, които мигновено изчистват организма от застоялите токсини

2016-06-11 15:02:00
Няколко продукта, които мигновено изчистват организма от застоялите токсини
Снимка: Facebook

Първо беше „Пийте много вода“, после слушахме „Пийте по 2,5 л. вода“, после стана „Не пийте много вода“, и никога не стана ясно дали може да изчистим организма си от насложилите се токсини с нещо друго. Е, вече има информация за няколко такива продукта.

 

На първо място е познатият на всички джинджифил. Съставката, която придава лютив вкус на подправката, е именно онова, което изхвърля токсините ни. Уговорката е джинджифилът да се използва пресен – няколко тънки ленти пресен джинджифил, в комбинация с малко канела и мед, в чаша топла вода – тази вълшебна напитка прави чудеса с организма.

 

Друг приятел на метаболизма е магданозът. Отново пресен, нарязан на едро (за да не се губят полезните му сокове), и накиснат в 2 литра вода, в комбинация със сокът на един прясно изстискан лимон – 400 мл. от тази напитка, приемана сутрин преди първото хранене от деня, не само прочиства организма, но и тонизира достатъчно за целия ден.

 

 

Не много познат, но пък много ефективен, е екстрактът от мексиканската люта чушка – действа като ускорител на метаболизма и има антибактериален ефект. Ако приемате няколко грама от този стрит на прах екстракт преди основното си за деня хранене, със сигурност съвсем скоро ще усетите ползотворния му ефект върху себе си.

 

Ако се притеснявате, че може би само с вода няма да засилите темпото на метаболизма си, опитайте с кафе. Става дума за истинско кафе обаче, не инстантно, не на прах, не в пакетче – от онези кафета, които се продават на зърна в магазините. Уловката е просто да го съхранявате на зърна и да си го мелите всеки път по малко, преди да си направите сутрешната чаша кафе. Дали ще го приемате преди или след храната зависи от вас – ако имате чувствителен стомах, първо хапнете, а кафето изпийте след закуската. Ако пък не изпитвате стомашен дискомфорт, спокойно можете на гладно да пиете чаша прясно смляно кафе, а след това да закусите. Друг момент е, че би било хубаво да не слагате захар или мляко в кафето си, за да усилите максимално диуретичния му ефект.

 

Малко по-силен и бърз ефект има сената, но с нея трябва да се внимава. Тя е билка, която служи за дневно прочистване и бързо изхвърляне на токсините. Има диуретичен ефект, който се задейства буквално след часове. Сухите листа от сената се варят във вряла вода, докато се направи чай от течността. Една чаша от чая (предварително прецеден, за да няма в него листенца, които да дразнят гърлото) е достатъчна, за да прекарате деня си вкъщи, помещавайки се на едно специално място, но пък моментално изхвърляте токсините, които сте събрали в организма си. Този метод е подходящ след празниците, когато сме натоварили тялото си с повече от празничната трапеза, но задължително пийте много вода, след като изпиете чашата сена, за да не се обезводните от прииждащия ефект.

 

Други по-леки продукти, които се отнасят благоприятно с организма ни, е киселото мляко, което освен прочистващ ефект, има и укрепващ такъв – бактерията на киселото мляко е основен елемент на пробиотичните лекарства, които са задължителни за укрепването на имунната система. Канелата има подобно действие – тя не просто е приятна като аромат, но има благовлияние върху сърдечната дейност и метаболизма. Смрадликата пък има противовъзпалително действие, тя е подходяща за третиране на отворени рани – не само успокоява болката, но и дезинфекцира мястото. Салвията, която има много приятен и силен аромат пък служи за приготвянето на чай, който влияе благоприятно и успокояващо на нервната система.

 

Разбира се, ако не сте опитвали такъв тип народна медицина, или ако просто не ви допада, не забравяйте, че спортът е здраве, и не просто засилва имунитета, но още забързва метаболизма и ни дава дневната доза тонус, от която всички имаме нужда.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия