Мазните храни, които ще ти помогнат да се отървеш от излишните килограми

2016-06-08 16:16:00
Мазните храни, които ще ти помогнат да се отървеш от излишните килограми
Снимка: iStock

Хората, които искат да отслабнат, обикновено избягват мазнините, защото смятат, че те се лепят директно върху тялото. Всъщност единствения вреден вид мазнини са транс-мазнините. Останалите не само са полезни за здравето, но и ще ти помогнат да се отървеш от излишните килограми. Разбира се, няма как да добавиш някои мазнини в менюто си и да отслабнеш, без да правиш нещо друго, но е факт, че консумирането на разнообразни хранителни продукти ще ти помогне да е справиш с излишните килограми.

 

Виж кои са храните, които ще ти помогнат да се вталиш:

 

Кокосово масло – консумацията му увеличава енергията, стимулира метаболизма и изгаря до 120 допълнителни калории дневно.

 

Пречистено масло гхи – то се произвежда от краве масло, като се пречиства след като се превари за определен период от време. По този начин се премахват млечният белтък и холестерола. Също така това масло е източник на мастно разтворими витамини А, D и E, както и на линолеова киселина. То е съставено от средноверижни мастни киселини, които се обработват директно от черния дроб и моментално се превръщат в енергия.

 

 

Авокадо – този плод осигурява ценна комбинация от здравословни мазнини, фибри и витамини.

 

Яйчен жълтък – според наскоро направено проучване яйцата не увеличават холестерола и не водят до сърдечно-съдови заболявания, затова може да се консумират спокойно.

 

Ядки – въпреки че се калорични, малко количество от тях ще се заситят за дълго време и ще намалят количеството на останалата храна, която ще приемеш през деня.

 

Сьомга – тази риба е пълна с омега-3 мастни киселини, които са изключително полезни за тялото. Също така е богата и на протеини.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия