Как да нанесеш червило върху устните си

2016-03-12 15:46:00
Как да нанесеш червило върху устните си
Снимка: freedigitalphotos.net

Почти всяка представителка на нежния пол използва червило ежедневно. Не всички обаче са запознати как правилно да го нанесат и съответно не се получава добре, нито пък трае за дълго. Ето на какво да обърнеш внимание, за да бъдеш доволна от употребата му и красива.

 

Изборът на цвят. Тук трябва да действаш много внимателно. Важно е да уцелиш не само точния цвят, който да пасва най-добре на тена, очите и цвета на косата, но и да се съобразиш със сезона. През пролетта например е по-добре да наблегнеш на по-светли цветове, които да придадат свежест на лицето, и временно да забравиш тъмните нюанси. Освен това избери червило с хидратираща формула, тъй като в този сезон устните имат нужда от допълнително овлажняване. Другият вариант е да използваш балсам за устни с цвят, който да добави лек нюанс на устните.

 

 

Оформяне с молив. Ако устните ти нямат силно изразени очертания, винаги можеш да си помогнеш с молив. Особено важно е за тъмните нюанси и най-вече червеното червило, тъй като ако не са равно очертани устните, изглежда грозно. Специалисти съветват, независимо от формата на устните и цвета на червилото, винаги да използваш невидим молив. По този начин ще запълниш дори микрогънките и червилото ще прилегне по-плътно върху устните. Когато става дума за молив, с който искаш да коригираш формата, той трябва да бъде в същия цвят като този на червилото. Това се прави, преди да нанесеш червилото, а не след това. Моливът не трябва да излиза извън естествения контур, а да коригира деликатно формата. В редки случаи е допустимо да използваш е един нюанс по-тъмен молив.

 

Нанасянето.  За да стои червилото красиво на устните, без да излиза от контура или да се напластява, има една хитрост. И тя е да го нанесеш с четка. Това важи не само за кремообразните варианти в палитра, а и за класическите червила в гилза. Това позволява повече прецизност в нанасянето и използването на точно количество. Актуалните напоследък матови червила имат и някои тънкости, с които е добре да се съобразиш. Те трябва да бъдат нанесени нежно върху устните, тъй като напластяването при тях не стои красиво.

 

Как да постигнеш дълготрайност? Ако искаш червилото да издържи по-дълго време, след като го нанесеш, напудри съвсем малко устните с помощта на четка с мек косъм. Пудрата ще запечата червилото.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия