Нещата, които не знаеш за болезнената менструация

2016-03-21 15:45:00
Нещата, които не знаеш за болезнената менструация
Снимка: iStock

Докато на някои жени месечният им цикъл не им създава никакви проблеми, други умират от болки веднъж месечно. Някои представителки на нежния пол страдат от толкова силни менструални болки, че изпадат в ужас, когато наближи времето да им дойде цикълът.

 

Виж няколко неща, които само жените с болезнен цикъл разбират:

 

Не си търсиш повод да се надрусаш с лекарства – доста жени се справят с болките с помощта на топли компреси, но ти си наясно с факта, че ще припаднеш от болка, ако не изпиеш някакво силно обезболяващо лекарство. И не, цикълът не е причина да се надрусаш с всевъзможни лекарства, както си мислят повечето хора около теб.

 

Необходимо е да се бориш както с болката, така и с умората – по време на тежка менструация жената се чувства изключително уморена и търси различни начини да се справи с този проблем.

 

 

Наистина те боли много – всеки човек има различен праг на болка, но дамите с болезнена менструация не преувеличават, когато казват, че се разкъсват от болки. Някои жени, които са раждали, дори твърдят, че ги боли повече, отколкото по време на раждане.

 

Трудно ти е да се справяш със задълженията си – болката и умората толкова те съсипват, че в един момент осъзнаваш, че нямаш сили да свършиш дори най-дребните задачи, които имаш.

 

Другите те мислят за болнава – жените, които имат болезнена менструация, са здрави и водят нормален начин на живот през останалите три седмици от месеца.

 

Често ти се сменя настроението – напълно възможно е тежките менструални периоди да причинят дисбаланс в хормоните, особено в прогестерона и естрогена, което да доведе до резки промени в настроението.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия