Как да си направиш френски маникюр

2016-03-15 11:07:00
Как да си направиш френски маникюр
Снимка: freedigitalphotos.net

Френският маникюр е класика и никога няма да излезе от мода. С него ноктите изглеждат чисти и добре поддържани. Подходящ е както за ежедневието, така и за специални случаи. Ето как да си го направиш.

 

Първа стъпка. Оформи с пила ноктите си - първо в центъра, а после от двете страни. Движи пилата отвън навътре. След това сложи олио За кожички, което ще ги омекоти и ще улесни избутването им с шпатула или дървена пръчица.

 

Втора стъпка. Накисни пръстите си във ваничка с хладка вода, в която предварително са разтворени соли за баня. Остани така около 3-4 минути.

 

Трета стъпка. Почисти ръцете си с ексфолиант, за да премахнеш мъртвия слой клетки по повърхността и след това масажирай с крем, който ще омекоти кожата и ще подобри кръвообращението.

 

 

Четвърта стъпка. Нанеси един пласт основа (заздравител) за нокти. След това използвай бял лак, за да оцветиш връхчетата. След като белите ивици изсъхнат, нанеси два тънки слоя светъл, пастелен лак (розов, бежов или прозрачен). Накрая покрий с топ лак. Ако ноктите ти са тънки и чупливи, сложи два пласта.

 

Когато правиш маникюра си:


Използвай картонени пили вместо железни, тъй като те не задържат бактерии.

 

Формата на маникюра може да бъде както квадратна, така и овална.

 

Може да използваш бели самозалепващи се лентички за френски маникюр, вместо да рисуваш бял лак връхчетата на ноктите си, тъй като има голям шанс да ги изкривиш и после няколко пъти да се налага да триеш.

 

След като нанесеш топ лака, можеш да сложиш няколко капки олио за кожички върху ноктите за повече блясък. След това сложи на ръцете си хидратиращ крем. По време на процедурата за нов маникюр доста се изтощават ръцете и кожата се напуква предвид етапите за обработка на ръцете. Плюс това така ще се почувстваш като че все едно си била на маникюр в истински салон за красота. Няколко глезотийки никога не са излишни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия