Какви здравни грешки допускаш в сексуален аспект

2016-03-14 19:10:00
Какви здравни грешки допускаш в сексуален аспект
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога не обръщаш достатъчно внимание на здравето ти от сексуална гледна точка. Ето някои дребни недооглеждания, които могат да причинят проблеми.

 

Отлагаш гинекологичния си преглед. Това е шансът ти да обсъдиш болките и проблемите си, да се изследваш за венерически заболявания, да обсъдиш контрацептивните си опции и да си направиш цитонамазка, която улавя наличието на потенциално смъртоносни промени в клетките. Можеш да зададеш на гинеколога си всякакви въпроси, свързани със секса, които те вълнуват. Никога не отлагай пози преглед, той е много полезен за теб.

 

Не правиш секс с презерватив през цялото време. Не караш гаджето си да слага презерватив, преди да наближи финала. Ако кожата му се докосне до твоята дори за секунда или пенисът му отдели едва капка сперма, има риск да се заразиш с нещо или да забременееш.

 

 

Предпазваш се със спешна контрацепция. Този тип хапчета против забременяване са твоят умен план Б в случай на гаф и са около 89% ефективни, ако ги изпиеш до 72 часа след рисковия контакт. Само че това не са бонбонки и НЕ трябва да ги пиеш често. Те имат както своите много ефикасни действия в точния момент, така и противопоказания, в случай че прекалиш с тях. Но също така е хубаво да преминеш изцяло на противозачатъчни, ако си предразположена към бактериална вагиноза, за да намалиш риска от други интимни раздразнения.

 

Опасен ли е сексът по време на цикъл? Шийката на матката се отваря по-широко, докато си в цикъл, за да може кръвта де се изтича. Затова има вероятност бактерията, която обикновено живее във вагината, да бъде по-лесно пренесена от пениса на твоя човек навътре в опасна близост до горната част на репродуктивния тракт. Това може до доведе до инфекция. В друго отношение здравните рискове и за двамата са същите като тези от секса във всяка друга част от месеца. Ето защо презервативът трябва винаги до съпътства контактите ви, ако не сте 100% сигурни, че нямате никакви венерически оплаквания.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия