Кои са най-разпространените митове, свързани с първия път

2016-10-22 17:29:00
Кои са най-разпространените митове, свързани с първия път
Снимка: Dreamstime

Първият път е много важен момент, както за момичетата, така и за момчетата. Това обаче го осъзнават предимно девойките, които се притесняват дали няма да съжаляват, че са го направили с това момче и дали всичко ще бъде наред след това. Нормално е човек да се страхува, когато ще му се случи нещо за пръв път. Но все пак притеснението трябва да бъде в границите на нормалното.

 

Вижте кои са най-разпространените страхове, свързани с първия път:

 

Момичетата изпитват силна болка – факт е, че някои девойки ги боли повече, но дали и колко ще те боли зависи от организма ти и прага ти на търпимост на болка. Не се шашкай, колкото и да ти е неприятно, нещата са поносими. Основният проблем тук се явява страхът. Момичетата толкова много се панират, че се стягат и това прави проникването трудно, а понякога дори невъзможно. Затова помоли гаджето си да бъде внимателно с теб и да те предразположи, за да се отпуснеш и насладиш на този важен за теб момент.

 

 

Кървене – кръвта се появява /но невинаги/ при разкъсване на химена. При някои момичета обаче той е разкъсан доста преди първия им път. Причините са няколко – по време на спортуване, мастурбация, а някои момичета просто нямат такъв. Затова не си мисли, че ще има много кръв и гледката ще е като в някакъв хорър филм.

 

Нежелана бременност – когато една жена прави секс, тя може да забременее, дори да използва предпазни средства. Но това не означава, че не бива да правите секс, докато не минете под венчилото. Просто използвайте подходящи и надеждни предпазни средства и в никакъв случай НЕ разчитайте на късмета, защото той може да ви изневери, още при първия път.

 

Правят се много грешки – момичетата държат първият им път да бъде перфектен. Това обаче е трудно да се случи. Реалността е такава, че по време на този важен за девойките момент, се случват доста грешки и понякога има неприятни ситуации. Затова не се разочаровай, ако нещата не минат така, както си си представял/а. Тепърва започва твоят сексуален живот, така че ти предстоят стотици перфектни сексуални актове. Важното е да им се наслаждаваш, да даряваш партньора си с нужните ласки и да се пазиш от нежелана бременност и болести, предавани по полов път.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия