Как да стопиш излишните мазнини

2016-03-13 17:16:00
Как да стопиш излишните мазнини
Снимка: freedigitalphotos.net

Отслабването не е толкова трудно колкото всички си мислят. Стига да намериш правилният начин за теб. Да намалиш теглото си в никакъв случай не означава да се подлагаш на глад и изтощителни тренировки. Необходимо е само да направиш някои леки промени във всекидневните си навици и да влезеш във форма.

 

Пий вода преди ядене. Ако пиеш 500 мл вода преди ядене, ще консумираш 90 калории по-малко в сравнение с енергийния прием, ако не пиеш вода. В по-дълга перспектива може да стопиш 2,5 кг от теглото си с този лесен трик. Създай си навик да държиш винаги шише с вода на една ръка разстояние - на бюрото, в чантата, на масата. Така ще може да потушиш и желанието си да хапнеш десерт или бисквитки между основните хранения, защото водата ще залъже апетита ти за известно време. Но не е хубаво и постоянно да залъгваш с вода. Хапвай в повечето случаи, когато си гладна.

 

Ходи бързо. Доказано е, че към 3 часа следобед се появява силен апетит за бисквити или шоколад. За да го преодолееш, отдалечи се от тях, буквално. Ако вместо да отвориш чекмеджето на бюрото, стани и излез на 15-минутна разходка с бърз ход, имаш шанс да заглушиш желанието за шоколад с 12%. Прави го всеки ден по това време.  Ако не можеш да си позволиш следобедната 15-минутна пауза навън, изпий две чаши хладка вода. Прави това през ден, все пак не трябва да се отказваш от удоволствията. Един ден яж следобед каквото ти се яде, а на следващия се разходи.

 

 

Осигури си 8 часа сън. Недоспиването сериозно намалява шанса ти за отслабване. Доказано е от различни изследвания, че липсата на сън активира хормона на глада грелин, който увеличава приема на храна, трупат се коремни мазнини и се намаляват изгорените калории. Спи 7-8 часа на денонощие, по възможност спазвай точен режим – ако ставаш сутрин в 7, лягай си в 23 часа.

 

Прави го за себе си. Има по-големи шансове да постигнеш мечтаните килограми за собствено удовлетворение, а не заради желанието на някой друг. Най-добре е ти да си си мотивационният треньор, но във всички случаи ти трябва и някой, който да те подкрепя психически.

 

Махни 100 калории. Изчислено е, че средно увеличаваш теглото си с 500 г годишно. Можеш да избегнеш лесно това, като орежеш само 100 калории от всяко ястие, което консумираш. Така ще намалиш енергийния прием за деня и ще се предпазиш от годишното напълняване. Няма да се чувстваш гладна, ако намалиш малко обичайните си порции.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия