Ароматерапия [част втора]

2016-03-07 11:20:00
Ароматерапия [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Може би не всички знаят, но есенциалните масла притежават целебна сила, която помага за някои женски неразположения и болести. Ето при кои състояния помагат те.

 

Предменструален синдром. При повечето жени всеки месец преди да им дойде цикълът, стават раздразнителни, гърдите са напрегнати и болезнени, изпитват дискомфорт. Можеш да облекчиш тези оплаквания с техники за сваляне на стреса като йога или медитация, билкови продукти и есенциални масла. Предлагаме да си направиш масаж, като разнесеш по тялото си и втриеш нежно в кожата следната смес. Масажно масло: в малка стъклена бутилка сипи 12 капки есенциално масло от мандарина, 10 капки от лавандула, 3 капки от здравец и 1 капка розово масло. Разтръскай добре да се смесят. В порцеланова или стъклена купичка сипи 8 капки от тази смес и 20 мл масло от семки на грозде или бадемово масло. Разбъркай добре и масажирай тялото си с получената смес.

 

 

Дисменорея. Това означава силно болезнена менструация, често съпроводена с крампи (мускулни схващания), които буквално те обездвижват. Може да си помогнеш с природни средства. Ароматерапия с есенциални масла от ангелика, лайка, градински чай, копър, джинджифил, лавандула, майорана, роза, чаено дърво. Масажно масло срещу крампи: в малка стъклена бутилка сипи 15 капки масло от майоран, 10 капки от лавандула, 5 капки от градински чай. Разтръскай добре да се смесят. В порцеланова или стъклена купичка отмери 6 капки от получената смес и добави 10 мл масло от гроздови семки или от бадем. Разбъркай добре и масажирай с него, като го втриваш силно в долната част на гърба, корема и по краката. Прави този масаж два пъти на ден.

 

Кистозни млечни жлези. Възелчета или бучици, които се напипват по гърдите, са доста често срещани при жените. Те могат да променят големината, формата и местоположението си в млечните жлези. Понякога са чувствителни на допир, болезнени, появява се парене или подуване. Свързвани са с предменструалния синдром, защото се дължат на хормонални промени в организма. Тези образувания обикновено изчезват в периода на менопаузата. Но при случай, че напипаш някаква бучка в гърдата си, задължително първо се консултирай с лекар. И след като ти каже, че няма нищо, тогава приложи ароматерапия с есенциални масла от лайка, здравец, лавандула, роза, хвойна. Масажно масло за гърдите: в малка стъклена бутилка сипи 30 капки лавандулово масло, по 20 капки масло от лайка и здравец, по 5мл масло от жожоба и пасифлора. Разклати добре да се смесят. Съхранявай на студено и тъмно място. Масажирай нежно гърдите с това масло.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия