Как да избелиш зъбите си в домашни условия

2016-09-03 20:18:00
Как да избелиш зъбите си в домашни условия
Снимка: freedigitalphotos.net

Напълно възможно е да постигнеш здрава и бяла усмивка и с домашни средства. Но трябва постоянство, упоритост и търпение, тъй като не става отведнъж. Ето какво може да направиш у дома, за да се погрижиш допълнително за здравето и белотата на зъбите си по естествен и безопасен начин.

 

Сода бикарбонат. Всички знаят този метод, който наистина върши работа. Но не я използвай повече от веднъж седмично, тъй като честата употреба може да повреди емайла. Комбинирай 1 ч. л. сода за хляб с ½ ч. л. сол и няколко капки етерично масло от мента. Използвай тази смес вместо паста за зъби. Освен че избелва емайла, оставя приятен аромат в устата.

 

Плодове. Най-добри в това отношение са ягодите, ябълките и крушите. Слюнката, която се отделя по време на консумирането им, влиза в контакт с бактериите в устата и произвежда реакция, която елиминира лошите бактерии. Така се получава естествено физиологично самопочистване. Има ефект, ако плодовете се гризат, тъй като така се трият зъбите. Тоест не трябва да са под формата на сок. Специално ягодите могат да се използват и като се разрежат на две половинки и с тях се натъркат зъбите като с четка. Това премахва петната по емайла.

 

 

Салвия. Билката, известна още и под името градински чай, има този приятен страничен ефект, за който всъщност малцина знаят. Тя премахва петна по зъбите и постепенно избелва емайла. Освен това има антибактериални свойства и е перфектна за лош дъх. Но не прекалявай със салвията, тъй като може да увеличи чувствителността на дентина (онази част между емайла и пулпата). Под формата на запарка, която използваш като вода за уста веднъж дневно я използвай.

 

Лимон. Лимоновият сок е също добре познат като естествено избелващо зъбите средство. Но точно като содата, и с него не трябва да се злоупотребява, тъй като съдържа киселина, която разяжда емайла. По-често от веднъж седмично не бива да се използва. Но пък е незаменим, ако искаш да отстраниш жълтеникавите петна, които остават по зъбите след пиене на кафе или пушене на цигари. Прави промивки на устата с лимонов сок или директно натъркай зъбите с лимонова кора (от вътрешната страна).

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия