Помогни си с точков масаж

2016-02-17 15:32:00
Помогни си с точков масаж
Снимка: freedigitalphotos.net

Още преди да те хване грипът, при първото неразположение и симптоми , че сте се простудил/а, започни да противодействаш с точков масаж. В основата на грипа и подобни заболявания е нарушението на правилното протичане на двата вида енергии – отрицателната ИН и положителната ЯН. Като за начало започни да стимулираш точките на имунитета по тялото. Така ще засилиш общите съпротивителни сили на организма.

 

Когато обаче се разболееш, трябва вече да въздействаш върху точките, свързани с дихателната система, главата (ако има главоболие), хремата. А кои са най-важните точки?

 

Точките на хремата. Те са в основата на носа, от двете му страни, в края на ноздрите. Правите кръгообразни движения едновременно върху двете точки бавно (едно кръгче завършваш за 5 секунди), дълбоко, по посока на часовниковата стрелка. Други важни точки по лицето са в началото на веждата, в края ѝ и в средата на слепоочието.

 

 

Точките на простуда и главоболие. Концентрирани са най-много в областта на тила. За да ги обхванеш всичките, защото иначе е трудно, разтривай линейно основата на черепа, малко над края на косата ти, към ушите.

 

Точката на кашлицата е точно над изпъкналостта в средата на гръдния кош – пръстът ти просто хлътва в нея. Масажирай я с дълбоки движения. Точката много добре помага, ако получиш пристъпи на суха кашлица.

 

Точките на имунитета. Те са няколко. Едната е в дълбоката яма между палеца и показалеца. Втората е точно в края на сгъвката, като си свиеш ръката. Върху двете точки действай с бавен и дълбок натиск.

 

Няма да имаш затруднение да си направиш сам/а такъв масаж, тъй като точките се откриват лесно. С натиск кръгообразно трябва да разтриваш самата точка, която е около 1 кв. см. Не трябва да излизаш извън нея. Ако те боли, но болката в точката намалява, значи си задействал/а оздравителния механизъм. Тези масажи са много ефикасни и наистина отнемат отрицателната енергия, която се е натрупала в уязвимото вече място.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия