Защо ти е студено дори когато навън е топло

2016-02-15 15:28:00
Защо ти е студено дори когато навън е топло
Снимка: iStock

Въпреки че навън вече температурите не са никак ниски, на теб ти е постоянно студено. Когато човек изпитва студ без видима причина, то тялото се опитва да даде важен сигнал, който не бива да пренебрегваш.

 

Виж кои са 5-те най-често срещани причини да ти е студено постоянно:

 

Имаш недостиг на желязо – то е изключително важно за правилното функциониране на организма – изпълнява пренос на кислород в организма, който е важен за регулиране температурата на тялото. Дефицитът на желязо води до хронична умора и на човек му е студено дори когато температурите не са ниски.

 

 

Не пиеш достатъчно вода – ако не пиеш достатъчно течности, е напълно възможно да си изключително чувствителен към студа, дори когато няма основателна причина за това. Липсата на достатъчно вода е свързана с постигане баланс в температурата на тялото.

 

Прекалено си кльощав – хората, които са твърде слаби, по-често имат студени крайници в сравнение с останалите. Ако не се храниш правилно и тежиш прекалено малко, то е нормално да ти е студено постоянно, защото нямаш достатъчно мастна тъкан. Затова е препоръчително да напълнееш малко и да влезеш в разумни граници.

 

Не спиш достатъчно – липсата на достатъчно сън може да доведе до постоянно усещане за студ. Хората, които прекарват доста безсънни нощи, са склонни да прекаляват с количеството храна, особено с тази, която е богата на бързи въглехидрати, за да постигнат баланс на занижената си работоспособност.

 

Имаш проблем с щитовидната жлеза – може би това е първото нещо, което трябва да провериш, ако от известно време ти е постоянно студено.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия