Как да си избереш парфюм

2016-02-21 15:14:00
Как да си избереш парфюм
Снимка: freedigitalphotos.net

Много жени си избират парфюма само по миризмата, защото им е харесал аромата от някоя приятелка или просто заради името на марката. Да, обаче този метод не винаги е правилен. Не всеки парфюм е подходящ за кожата ти, дори да ти харесва. Ето няколко съвета с какво да се съобразяваш и как да си избереш подходящ за теб парфюм.

 

Пробвай тестер на парфюм върху чиста кожа. Наслагването на аромат върху аромат не дава точна представа за истинския мирис и как той стои върху кожата ти. Това означава да не си използвала преди това не само парфюм, а и ароматизирани лосиони за тяло и душгелове.

 

Не бързай да купуваш веднага. Наумила си си, че искаш точно тази миризма, но не бързай толкова. Напръскай върху кожата си и изчакай до следващия ден. Нека парфюмът развие уханието си. Така ще можеш да проследиш как през различните фази от деня мириса се променя върху кожата ти. Може тя да има непоносимост към този парфюм, да те сърби, да имаш алергия. Също така ще се убедиш в това дали той наистина е траен.

 

 

Не тествай много аромати наведнъж. Миризмите ще се слеят, плюс това носът ти вече ще е объркат и няма да можеш да прецениш адекватно следващите. Всъщност, за да върнеш възприемчивостта си към миризми, трябва да помиришеш кафе. То неутрализира уханието. В магазините обикновено имат буркан с кафе, за да дават на клиентите, когато пробват прекалено много тестери.

 

Опитай ухания от три различни групи. Когато пробваш нов аромат и се колебаеш в избора, този трик действа. Така ще видиш коя група пасва най-добре на кожата, настроението и характера ти и ще се улесниш в избора си.

 

Винаги пръскай от тестера върху вътрешната страна на китката. Това е най-доброто място за проба на парфюм тъй като там се намира една от пулсовите точки. Друго добро място е отпред на шията, зад ушите или между гърдите. Но там е по-трудно с тестерите, така че на тези места пръскай след като се сдобиеш с парфюма. По този начин ще се възползваш максимално от силата на аромата му.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия