Най-често срещаните персонажи в салона за красота

2016-01-09 16:05:00
Най-често срещаните персонажи в салона за красота
Снимка: freedigitalphotos.net

Разкрасяващата процедура, на която си била е минала не според очакванията ти? Станала си жертва на непрофесионалист в салона за красота или на колоритна служителка и страдаш мълчаливо? Време е това да спре. Целта на тези процедури е да те направят красива, щастлива и усмихната. Не случайно си плащаш за това. Ето кои са най-често срещаните персонажи в студиото за красота и начините да се справиш с тях.

 

Маникюристката. Тя е обидчива, нетърпелива и ти се чувстваш задължена да избереш някой от така или иначе малкото цветове, които има в салона. Не прави нищо на момента (просто следващия път няма да се върнеш при тази маникюристка), опитай се да се насладиш на почивката си в салона, проблемите започват, когато бързаш. За да се освободиш от съжалението просто отиди с изчистени от лака нокти (разбира се, ако не е гел лак) и ако толкова няма избор от цветове, донеси си ти някой цвят, който харесваш. Вярно е, че не си длъжна и там трябва да има, но нали това е последният ти път там.

 

Прекалено приказливата. Моментът, в който козметичката иска да разбере историята на живота ти. Не се учудвай, почти всички служители на салони за красота имат тази наклонност към любопитство. Ако не ти е приятно да те разпитва или да си говорите, просто ѝ кажи, че има вероятност да заспиш и че целта ти е да си починеш.

 

 

Новата. Често можеш да се сблъскаш с нов служител, който няма много представа все още как се случват нещата и работи бавно. Можеш да се оправдаеш, че нямаш много време и да попиташ за някой, който ще се справи по-бързо. Говори с управителя и кажи, че не си доволна от процедурата или поискай да ти върнат парите, ако наистина е много оплескана.

 

Тази, която ти пробутва продукти. Косата ти дори не е суха, но фризьорката ти пробутва доста скъпи продукти? Отрежи я като ѝ кажеш, че вече си доволна от продуктите, които използваш.

 

Изненада. Поискала си дължината на косата ти да остане същата, но получаваш филирана и доста скъсена прическа. Първо се постарай да не откачиш и запази спокойствие (всички знаем жените колко страдат за косата си). Поискай от фризьора да оправи гафа. Добрият стилист винаги ще направи всичко възможно да скрие пораженията. А ако решението изисква пълна промяна, не си тръгвай от салона, без да са ти възстановили парите. Винаги отстоявай позицията си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия