Как да нанасяш руж

2016-02-20 15:55:00
Как да нанасяш руж
Снимка: freedigitalphotos.net

За да подчертаят скулите си, жените най-често използват руж за лице. Не всички обаче знаят как точно да го правят и не винаги се получава добре. Ето няколко съвета как да работиш умело с четката и да нанесеш ружа като професионалист.

 

Стъпка 1. Подготви кожата си като след фон дьо тена нанесеш прозрачна прахообразна пудра. Тя ще попие евентуално омазняването на кожата (ако типът на твоята е такъв) и ще покрие по-добре лицето ти. Плюс това така ружа няма да стои на петна.

 

Стъпка 2. Нанеси цветен руж (цветът му зависи от предпочитанията ти и най-вече от цвета на кожата ти) върху най-издадената част на бузите ти. Прелей го като движението на четката е от ухото към вътрешната част на лицето.

 

Стъпка 3. За да създадеш по-изтънчен ефект на скулите си, използвай леко по-тъмен руж и нанеси в зоната, която е под ябълчната кост на бузите ти.

 

Стъпка 4. Нанеси светло озаряваща пудра върху горната част на скулите ти, точно преди зоната под очите. Не отивай прекалено близо до фините линии под очите ти, за да не ги подчертаеш с блестящата пудра.

 

 

Ето какво още трябва да знаеш, за да постигнеш професионален вид:


Линията на ружа се движи от горната част на ухото до ъгълчето на устните и от горната част на ухото до ъгъла на ноздрата.

 

Ружът не трябва да стои като петно върху кожата, а да го прелееш с голяма четка с тена на лицето ти.

 

При нанасянето на руж внимавай да не го нанесеш твърде близо до носа. Правилото е да не се минава назолабилната гънка, която се образува между бузата и устните.

 

Малко руж се слага и в областта на слепоочията, върху нослето и брадичката.

 

Цветът се наслагва малко по-малко, а не наведнъж, за да се избегне драматичния ефект.

 

Ако все пак си прекалила с цвета, мини отгоре с навлажнена силиконова гъбичка (може с обикновена вода, а може и с мицеларна) и след това туширай с прозрачна прахообразна пудра.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия