Въпроси и отговори за фон дьо тена

2016-02-08 18:03:00
Въпроси и отговори за фон дьо тена
Снимка: freedigitalphotos.net

Фон дьо тенът е един от най-използваните козметични продукти всеки ден от жените. Много неща за него обаче не знаеш. Откъде да започнеш, с какво да го нанесеш, как да прикриеш несъвършенствата и какво да не правиш. Ето някои въпроси и отговори относно употребата му.

 

С какво се нанася? Най-добрата опция е с меката част на пръстите. Но не директно върху лицето. Постави малко количество от продукта върху горната част на китката и я използвай като палитра. Така не рискуваш да наслоиш дебел пласт върху кожата. Вместо с пръсти може да нанесеш фон дьо тена и със специални гъби или тампони, предназначени за тази цел. За гънките по лицето и около носа  използвай четка или апликатор, за да се получи равномерно покритие. Изключение правят крем-пудрите, които са с друг тип текстура, и които се нанасят с тампон или гъба.

 

Как да го нанасяш? Номерът е да се постигне леко покритие. Не използвай кръгообразни масажни движения, тъй като това не е крем, който трябва да проникне в кожата. По този начин рискуваш да напластиш фон дьо тена.

 

 

Откъде да започнеш? Лицето има четири ключови точки, които трябва да използваш като отправни. Постави малко количество върху челото, носа, брадата и бузите, след което разнеси от центъра към периферията, а при брадата – надолу към шията.

 

Как да избереш точния цвят? Тук трябва да си много внимателна, защото разликата дори само с един нюанс прави лицето като изкуствено и разваля ефекта. Фон дьо тенът не трябва да е нито много по-светъл, нито твърде по-тъмен от кожата ти. По принцип фон дьо тенът трябва да се слива с кожата, но можеш да използваш и още един близък нюанс, за да оформиш лицето.

 

Как да избереш какъв според кожата ти. Мазната кожа изисква продукт с матиращ ефект, който да прикрие лъскавината, докато сухата ще се чувства по-добре с хидратиращ или обогатен с други съставки. Ако кожата е чувствителна и лесно раздразнима, фон дьо тенът трябва да има и успокояващи съставки.

 

На каква светлина да го избираш? Хубаво е, когато го избираш да се вижда как стои на кожата на лицето, а не на ръката или шията, и това да стане по възможност на дневна светлина. Така е сигурно, че ще избереш най-точния нюанс. За целта просто направи проба на скрито място върху лицето (например под бретона) и излез навън, за да видиш как ти стои.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия