Няколко начина да избегнеш махмурлука [част втора]

2016-02-03 18:01:00
Няколко начина да избегнеш махмурлука [част втора]
Снимка: iStock

Неразположението и световъртежът са като нощен кошмар посред бял ден. Нещо, което не трябва да позволяваш да ти се случва прекалено често. Ако ти се случва често знай, че има няколко популярни начина да се отървеш от досадния и неприятен махмурлук. Ето ги и тях.

 

Кафе. Чаша силно черно кафе е чудесна идея. Веднага ще се почувстваш по-свеж/а и зареден/а с повече енергия. Кафето ще ти помогне да изкараш черните мисли и токсини от главата си. В подобни случаи най-нормалното нещо е хората да започнат да се самосъжаляват и да страдат, че са неспособни да изпълняват задълженията си. Кафето ще пречупи тези мисли още в зародиша им. Ако нямаш бърза работа, можеш да го замениш с лимонов чай например, който ще свърши същата работа, но малко по-бавно.

 

 

Някои се лекуват с плодова салата от банан и папая на сутринта след горещ купон. Папаята съдържа ензим, който помага храната да се смели по-бързо, както и предпазва от появата на киселини, бананът от своя страна е истински носител на енергия. Той съдържа още магнезий – вещество, което, както е известно, особено помага при тежките случаи на махмурлук. Ако не разполагаш с банан, може да го замениш с прясно или кисело мляко. Ефектът е същият.

 

Ако главата ти тежи, а стомахът се бунтува, специалистите препоръчват лъжичка сода бикарбонат. Комбинирай я с хапче парацетамол. Ако някой ти препоръча аспирин – не му вярвай, положението може само да се влоши. Витамин С от своя страна може да ти помогне, но за кратко. Все пак не го пренебрегвай.

 

Предварителното предпазване е най-доброто, което можеш да направиш за себе си. Преди да се отправиш към поредния нощен купон, не забравяй да похапнеш добре и ако е възможно, да изпиеш чаша мляко. Ако вечеряш в ресторант, наред с другите питиета поръчай и чаша вода. Избирай коктейлите си внимателно, не всички са качествени. И не на последно място – не пий прекалено много. Това е най-логичното, което можеш да направиш, ако не искаш да се напиваш. Алкохолът на никого не е помогнал. Така ще се предпазиш от махмурлука, както и от неразположението, което ще последва на другата сутрин.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия