Дънките – панталоните на века

2016-01-29 11:08:00
Дънките – панталоните на века
Снимка: freedigotalphotos.net

Вече цял век дънките успяват да се нагодят към модните тенденции, да бъдат носени и от двата пола през всички сезони по цял свят. Джинсите са най-известните и носени панталони. Дали ще е широк, или тесен, няма значение. Този панталон никога не изневерява на практичността и удобството си. Облеклата от деним вече се носят не само във всекидневието, а и на по-официални събития от светски характер.

 

В момента носената джинсова кройка се отличава от предишната с връщането на високата талия. Този модел прави по-стройни бедрата и по-изчистена цялата фигура, скрива от погледа по-големите талии, прикрива шкембето и закрива тлъстинките в тази област. Запазват се тесните крачоли, които обаче са леко подвити нагоре (малко над кокалчетата). След това сложи и висок ток. Такава е последната модна тенденция. Ако не приемаш тази визия и не я смяташ за елегантна, продължи занапред да обуваш дънките с ниски обувки и сандали, с боти и ботуши (като пъхаш крачолите в тях).

 

 

Освен с якета, трико, блузи и ризи, дънките все повече започват да се носят и със спортно сако (а може и официално). Разбира се, дрехите трябва да бъдат съчетани адекватно, за да постигнеш елегантна визия. За целта се препоръчват тъмните тъмните дънки, допълнени от тъмносиньо кадифено сако, а за летния сезон ще бъдат актуални светлите (в бяло, кремаво, гълъбовосиньо) дънки със сако в същата гама. Тук обаче високият ток е просто задължителен.

 

Дънките се предлагат в много цветове, но винаги акцента е върху синята и сивата тъкан. Напоследък бяха модерни изкуствено протритите и скъсани джинси. Те ще се задържат и този сезон на мода. Но колкото по-парцаливи са дънките, толкова по-елегантна трябва да бъде връхната дреха (няма значение дали блуза, сако, или кожено яке), тоест да съчетаваш с несъчетаемото.

 

Много хора ходят с дънки дори на дискотека. Освен че те са в състояние да прикрият несъвършенствата във фигурата, могат и успешно да подчертаят предимствата ѝ. Само трябва да избереш секси блуза, по възможност с блестящи мотиви и ще постигнеш една страхотна визия за мероприятието.

 

Несъмнено най-актуални в момента са дънките 7/8. Те могат да завършват с небрежен подгъв, контрастни шевове или метални нитове, с ивица от друг плат.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия