Какъв грим отива на студеното време

2016-01-24 16:43:00
Какъв грим отива на студеното време
Снимка: freedigitalphotos.net

Въпреки че зимният сезон предразполага към по-искрящи тонове (зависи от повода), но понякога в ежедневието се налага да използваш по-дискретни багри върху лицето си. Но дискретен грим с една идея по-цветни багри. Ето как да постигнеш дискретен грим, без наистина да бъде такъв.

 

Не излагай лицето си директно на студа.  Деликатният грим изобщо не означава липса на грим. През зимата използването на фон дьо тен е почти задължително, тъй като това е основата на лицето, която заедно с крема предпазва кожата от студа, вятър и влагата. Освен това изравнява тена и прикрива дребните несъвършенства. Ако ти се струва твърде тежка неговата текстура, може да го замениш с крем, който е по-флуиден и по-лек. Освен това дава приятен нюанс на кожата и в същото време я предпазва от агресивните външни фактори. В зимните месеци обаче е важно да избираш продукт, който има и озаряващ ефект. По този начин кожата става по-сияйна, и има онзи нежен летен блясък, преди да придобиеш бронзов тен.

 

 

Очите. Може да си направиш опушен грим, но в неговата по-лека версия. Това означава да използваш пастелни цветове в светлите нюанси на бежово-кафявата гама и малко розово за свежест. По този начин очите ще бъдат добре оформени, но съвсем деликатно и естествено, без да се натрапва грима. Разликата е, че тук има повече цветове. През зимата това е по-добрият вариант, тъй като очите се нуждаят от повече свежест и лек акцент. Финалният щрих може да постигнеш с помощта на елегантна очна линия и спирала за мигли. Не забравяй да фиксираш и оформиш веждите, които при минималистичното използване на грима, е добре да бъдат прецизно извити.

 

Устните. В зимните месеци нямаш нужда от бежово червило, което се слива с цвета на кожата ти. Това ще те направи бледа и с болезнен тен. По-добре устните ти да бъдат със свежо червило или гланц, но не твърде ярко. Нежните розови багри, карамелът, моката са много добра идея. Също така би могла да използваш и различни нюанси на пепел от роза – от светло до по-тъмните и наситени, които ще ти придадат загадъчност. С тях обаче трябва да внимаваш, защото съдържат в себе си сив цвят, който не стои добре на всяко лице.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mboj1878
преди 8 години

За през зимата трябва да залагаме на топлите цветове и както казва статията винаги да нанасяме хидратиращ крем преди грима. Не съм обаче съгласна с *** очи. За есенен грим може би, но прев вимата очакваме по-романтичен look.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия