Грешките, които водят до напълняване

2016-01-12 16:39:00
Грешките, които водят до напълняване
Снимка: iStock

Наскоро направено проучване показва, че хората страдат от рязко наддаване на килограми, защото допускат големи грешки по време на ядене. Кои са те?

 

Основните са твърде малко свободно време за закуска и обяд, несъзнателно преяждане на вечеря и само 1 път дневно ядене на домашно приготвена храна. А някои хора ядат домашно сготвена храна едва 2 пъти седмично.

 

До какво води този начин на живот?

 

Повечето хора, които живеят по този начин, имат излишни килограми, разстроен стомах и невъзможност за ежедневно освобождаване от токсините. Също така заетите хора имат вредния навик да консумират често бързи закуски и да хапват поне веднъж дневно нещо сладичко.

 

 

Някои хора са толкова заети, че нямат никакъв режим на хранене и ядат само в краен случай, когато коремът им започне да къркори. В такъв момент те задоволяват глада си с първото нещо, което им се изпречи пред очите, което обикновено не е никак здравословно и нискокалорично.

 

Хората, които се хранят 3 пъти дневно, поддържат метаболизма си бърз, чувстват се сити и имат достатъчно енергия, за да изпълняват ежедневните си задължения.

 

Специалистите съветват да държиш апетита си под контрол с помощта на добре структурирано меню. В никакъв случай не пропускай закуската, обяда и вечерята и се постарай да конкумираш плодове не като десерт, а в следобедните часове между 15 и 16 часа, когато ти се прияде нещо сладичко. Също така е добре да ядеш редовно домашно приготвена храна.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия