Най-лошите начини за започване на диета

2014-05-10 15:42:00
Най-лошите начини за започване на диета
Снимка: freedigitalphotos.net

Диетите винаги започват от понеделник и завършват в сряда или в четвъртък, когато вече обезумели от нерви и глад, сме способни да ометем хладилника и да изядем всичко, каквото ни е пред очите. Според изследвания по-голямата част от диетите, които започваме, са неуспешни, защото нямаме воля или не ги подбираме правилно. Отслабването е трудно, но не е и невъзможно. Сега ще поговорим кои са най-лошите начини за започване на диета.

 

„От понеделник”. Защо от тогава? Започнете от днес, а не от утре или от началото на новата седмица. Ако наистина искате да отслабнете няма да се страхувате и да си давате няколко дни отсрочка, които да ви успокояват, че имате още време. Това е много неефикасна тактика, защото само отлагате, а нищо не правите. Ако много се дразните на себе си и не се понасяте във формата, в която сте, промяната ще започне от днес, а не от утре или „от понеделник”.

 

С преяждане. Ако сте решили, че след  ден или два минавате на нов режим и ще промените начина си на живот, то преди определената за промяна дата, вие се тъпчете с каквото ви падне. Сладкиши, мазни храни, бърза храна, всякакви калорични бомби и каквото ви попадне пред очите, в каквито количества си искате. Това е ужасен начин за започване на диета. Това, че утре няма да можете да ядете торти и палачинки, не значи, че днес трябва да се тъпчете цял ден. Промяната трябва да дойде с желание и да искате да промените начина си на живот, а не само да свалите няколко излишни килограма.

 

 

Харесвате си дадена диета, просто защото сте чували от приятелка, че е успешна. Това е много голяма грешка. Най-добре е да се консултирате със специалист, преди да промените коренно режима на хранене. Посетете личния си лекар, диетолог или фитнес инструктор, който ще ви изгради специален режим, съчетан със спорт. Ако ваша приятелка е отслабнала драстично с диета, това не значи, че при вас тя ще подейства.

 

Пренебрегвате спорта. Повечето жени са склонни да гладуват, но не и да отидат на тренировка. Това отново е голяма грешка. Свалянето на килограми трябва да се прави постепенно и да бъде следствие от комбинацията  - хранителен режим плюс тренировки. Не е нужно да се ограничавате с фитнес, ако не ви е интересен. Потърсете уроци по зумба, танци, аеробика или тае бо. Тези спортове са по-естествени и интересни, особено когато има музика се възприемат по-лесно.

 

Купувате си нова дреха, която не ви става и решавате да отслабнете. Ако искате да минете на диета, само защото сте си купили нова рокля, но е нямало вашия размер, това не е никак добра идея. Ако се чувствате добре, няма за какво да отслабвате. Не си купувайте по-малък размер дрехи, защото няма смисъл. Това е грешна тактика, дори да знаете, че имате излишни килограми. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия