Какви грижи да полагаш за кожата си в студените дни

2016-01-09 12:01:00
Какви грижи да полагаш за кожата си в студените дни
Снимка: freedigitalphotos.net

През зимата лицето, ръцете и устните най-много страдат от студа. Те не произвеждат собствена мазнина и това е причината да бъдат така уязвими. Много вероятно е кожата да се напука, да е суха и силно чувствителна. Причината е в студа и вятъра. Ето няколко съвета как да се грижиш за нея през студените дни.

 

 

Много важно е кожата в откритите части на тялото да бъде максимално защитена. Това ще я направи по-стабилна срещу агресивните фактори. Но има някои особености, които е важно да знаеш, за да не допускаш грешки. Едно от тях е, че през зимните месеци кремовете, които използваш (независимо дали са за лице или ръце), трябва да бъдат не само съхраняващи влагата и предпазващи от дехидратация, но и задължително подхранващи. Причината е, че в студа кожата има нужда от допълнително омазняване. Търси също така козметика, която да изолира от ниските температури и вятъра. Особено при ръцете това е много необходимо, тъй като те са изложени и на други рискови фактори – измиването им например е точно такъв, тъй като така кожата се изсушава и тя става по-уязвима. През зимата ще компенсираш това, като след всяко измиване, дори да е само с вода, нанасяш и тънък слой крем. За устните пък използването на балсами е най-доброто решение. Трябва да го превърнеш в навик, защото така защитаваш фината кожа. Пък и почти всички млади момичета използват червило, така че балсамът надали ще бъде проблем. 

 

Допълнителни грижи. В студените месеци е подходящо да добавиш и някои други процедури към онези, с които поддържаш красивия си външен вид. Така например, маските за лице, които възстановяват хидролипидния баланс или балсамите за загрубяла кожа са бонус, който ще ти помогне лесно да възвърнеш добрия вид. Напуканите устни например, не само че не са красива гледка, но и причиняват болка. Същото важи и за кожата на ръцете, която се цепи, понякога почти до кръв, и е доста болезнена. Наличието на слънцезащитен фактор е също нещо, което е добре да присъства при избора на продукти за откритите части. Не се подвеждай, че е зима и слънчевите лъчи не създават проблеми. И в зимните месеци UV лъчите са толкова опасни, колкото и през лятото. А и снегът ги отразява, не забравяй това. Не на последно място е добре да предвидиш подходяща козметика и за закритите части от тялото, тъй като макар и да са покрити с дрехи, студът влияе и на тях. Замени обичайния душгел с мляко или масло за под душа, които омекотяват и запазват хидратацията на кожата. И задължително използвай лосиони или масла за тяло, състоянието на кожата наистина ще бъде много по-добро.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия