Нещата, които трябва да правиш за лицето си през 2016

2016-01-06 15:39:00
Нещата, които трябва да правиш за лицето си през 2016
Снимка: iStock

Въпреки че много добре знаеш как да се грижиш за своята кожа, от време на време ти се случва да ѝ причиняваш нещо, което ѝ вреди. Виж кои са нещата, които е препоръчително да правиш през 2016 година:

 

Повечко спане – сънят е важен както за здравословното състояние, така и за външния вид. Ако искаш кожата ти да е здрава и сияйна, трябва да спиш достатъчно. По време на сън клетките се прочистват и обновяват, този процес се нарича „катаболизъм“. Освен, че трябва да спиш поне 8 часа, трябва и да си нанасяш нощен крем преди лягане, за да ускориш този процес.

 

 

„НЕ“ на токсините – пренасищането на организма с токсини води до дехидратация, възпаление на кожата и намалено производство на колаген. Затова е добре през 2016 година да се откажеш от консумацията на цигари, алкохол и храни, съдържащи рафинирана захар.

 

Набавяне на достатъчно количество вода – това може да стане по два начина – като я приемаш като течност или като я приемаш чрез храни. Храните, съдържащи най-много вода, са плодовете и зеленчуците.

 

Качествени продукти за кожа – по-добре да дадеш повече пари, но да имаш качествена козметика, отколкото да спестиш някой друг лев и да си вредиш на кожата. Задължително трябва да използваш дневен крем, нощен крем и серум с антиейдж качества.

 

Масаж на лицето – за да бъде кожата на лицето ти здрава и в добро състояние, трябва да я масажираш често. По този начин ще засилиш кръвообращението и ще стимулираш дренажа на течности, премахвайки подпухналостта.

 

„НЕ“ на пипането на лицето – често го правим несъзнателно, но именно това пипане ни носи много проблеми, като основният е, че прави кожата мазна, а това провокира появата на пъпки. Другото неприятно нещо е, че честото пипане и разтъркване на зоната около очите разтяга кожата там и може да доведе до спукване на миниатюрните кръвоносни съдове. Предпазване от слънцето (дори зимно време) – без значение какво е времето навън, кожата на лицето ти задължително трябва да е защитена с продукт, съдържащ SPF.

 

Чист екран на смартфона – сигурно не си се замислял колко често телефонът ти се допира до лицето ти. Е, случва се доста често. Затова трябва да поддържаш екрана максимално чист. Наскоро направено проучване показва, че 92% от тестваните телефони имат бактерии по повърхността, като при 16% тя е ешерихия коли – бактерия, която обикновено обитава долния чревен тракт.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия