Посланията на дрехите

2016-01-07 17:30:00
Посланията на дрехите
Снимка: freedigitalphotos.net

Трябва да овладееш изкуството да бъдеш облечена едновременно секси и прилично. Границата между двете е много тънка. Ето няколко съвета по темата.

 

Цветовете. Ако целта ти е да направиш впечатление на мъжете, носи пъстри цветове. Те ги обожават. Затова недоумяват, когато виждат, че повечето момичета се обличат предимно в черно. Ако за момичетата черното означава класа и стил, мъжете го смятат за по-скучен и мрачен цвят. Така че не се притеснявай да се обличаш в ярки, подходящи за теб цветове. Още повече наблегни на тях през зимата.

 

Костюмите. В костюми се обличат по-скоро работещите момичета. Но в повечето случаи тези дрехи са надценявани. Като за начало в офиса е прекалено топло, за да седиш със сако, така че накрая оставаш само по пола и ризка. Плюс това посланието на костюма е, че си добро момиче, понякога дори скучно. Костюмите правят някои жени да изглеждат четвъртити – квадратен нос от сакото, квадратни крака от полата. А доста често лепват няколко килца отгоре. Разбира се, ако си падаш по костюмите и ти отиват, носи ги. Всяко изискано работещо момиче би трябвало да има поне два костюма в гардероба си.

 

 

Роклите. Те са много по-подходящи за закръглените момичета, отколкото костюмите. Когато към тях се прибави сако се получава страхотен тоалет. Просто трябва да умееш да я комбинираш правилно, ако я носиш с други притурки.

 

Полите и блузите. Тази комбинация в повечето случаи означава, че намираш живота си (особено в офиса) за толкова тъп, че не се надяваш на нищо. Но ако толкова си падаш по тях, то поне избери някакво сако, което да придава елегантен вид.

 

Бижутата. Най-важното е да знаеш кога да ги слагаш и кога да не прекалиш, защото има огромна вероятност да сложиш някое колие на дреха, която тотално не си пасва с него. Ако дадено бижу е подходящо за тоалета и случая, то би трябвало автоматично да се слее с целия ти имидж. Много жени носят постоянно едно бижу, но то не винаги се връзва с всички дрехи, така че се откажи от него в конкретния случай. Ако ти е талисман или нещо, с което не искаш да се разделяш, ще го сложиш отново, но неправилната комбинация убива всякакъв стил и елегантност.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия