Как да оставяш кожата си да си почива

2015-12-27 15:41:00
Как да оставяш кожата си да си почива
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата на лицето на повечето момичета е под постоянното третиране с какви ли не гримове и продукти. Понякога обаче трябва да я оставяш и да си почива и да полагаш известни грижи. Ето какви.

 

 

Ако имаш нормална или суха кожа. Два пъти в седмицата почиствай кожата от мъртвите сухи клетки с помощта на лек пилинг или скраб. Всеки месец минавай на микродермообработка при своя козметик. Това ще ти помогне да поставяш основата за грима си възможно най-равно. Избягвай тониращите овлажняващи кремове. Те може да развалят естественото сияние на кожата и тя да изглежда вяла и мазна. Ако искаш да подобрите цвета ѝ, всичко което ти трябва, е хидратиращ крем и лек бронзант. За да замаскираш бръчките, използвай грундиращо средство на водна основа след овлажняващия крем (и преди тониращия). За нанасяне на фон дьо тена е по-добре да използваш специална четка или тампон. Размазването с пръсти може да причини неравности, особено върху чувствителна кожа. На челото поставяй възможно най-тънък слой фон-дьо-тен или не ползвай изобщо. Ако имаш недостатъци, те ще станат още по-забележими, отколкото са всъщност.

 

Мазна или комбинирана кожа. Избирай основа и фон дьо тен една идея по-светли от цвета на лицето си, защото много от разкрасяващите средства потъмняват на мазна кожа. И избягвай формули, съдържащи ненужни за тониращ крем съставки като слънцезащитни и антивъзрастови компоненти – те могат да предизвикат инфекция при мазна кожа. Освен това не претоварвай лицето си с козметика. Това може да предизвика запушване на порите, което води до възпаления. Най-оптималното количество фон-дьо-тен е малка капка. Пудра нанасяй само върху мазните области и ако тя прави кожата ти прекалено матова, леко намокри лицето си с вода и втрий. Не забравяй, че козметиката изисква грижа и правилно съхранение. Дръж основата и тоналния си крем на прохладно и сухо място. Немазните формули лесно се разлагат и в топла среда може да се развалят.

 

Най-важното, което трябва да знаеш е, че ако искаш да имаш здрава кожа, не трябва да прекаляваш с грима и особено фон-дьо тена. Хубаво е да почистваш лицето си всеки ден, защото иначе всичко се впива в кожата ти и това и вреди страшно много.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия