Навици, които образуват бръчки

2015-12-16 18:01:00
Навици, които образуват бръчки
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата на лицето е значително по-тънка, чувствителна и уязвима в сравнение с другите части от тялото. Поради тази причина там се появяват първите бръчки. За жалост бръчки можеш да получиш още на млади години. Причината за това е стрес, мръсотията във въздуха, която полепва по лицето и вредните храни/навици. Ето няколко вредни всекидневни навици, които предразполагат към ранната поява на бръчки.

 

Спане с лице към възглавницата. По този начин мачкаш кожата си и така предизвикваш появата на гънки по нея. Ако всяка нощ разтягаш кожата си върху грубата памучна възглавница, ускоряваш появата на бръчки. В случай, че не можеш да промениш навика да спиш по лице, използвай копринена или сатенена калъфка – гладката повърхност на спалното бельо ще помогне.

 

Използваш твърде много грим. За да изглежда добре и да бъде млада (независимо на колко години си), кожата трябва да диша. Пудрата, фон дьо тена и бронзанта я задушават. Хубаво е да избягваш всекидневната употреба на декоративната козметика. Излизай редовно без грим – така ще дадеш на кожата си кислород, от който тя така се нуждае, за да запази свежестта си. Добре е да бъде естествена. Красотата не се постига чрез грима, той само я подчертава.

 

 

Недей да спиш с грим. Това трябва да бъде основния закон на една жена. През това време клетките на кожата се реновират, а гримът пречи на тази дейност. За да не състариш лицето си преждевременно и да имаш бръчки на 20, винаги преди лягане почиствай старателно грима. За целта използвай мицеларна вода (в нея няма толкова много химия), може да нанасяш и хидратиращ кожата крем.

 

Не се отнасяй небрежно към кожата си. Дори тя да е мазна, има нужда от хидратация. Дори да нямаш бръчки, трябва да взимаш превантивни мерки срещу появата им. Прекомерната доза слънце и строгите диети са фактори, които ускоряват появата на бръчки, затова е необходимо да помислиш за първите признаци на остаряването още преди те да станат видими. Подходящо подбраната според възрастта и типа кожа козметика плюс задължителните 8-9 часа сън на денонощие са най- добрата защита срещу бръчки.

 

Намали тютюнопушенето. То освен на дробовете вреди и на лицето. Пиенето също. Ако твърде често пиеш и пушиш, ще започнат да се появяват торбички под очите, както и бръчки.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия