Как се отразява консумацията на чайове на външния ти вид

2015-12-21 14:24:00
Как се отразява консумацията на чайове на външния ти вид
Снимка: iStock

Има хора, които не обичат чай, но има и такива, които не могат да си представят деня без чаша с любимата си гореща напитка. Чаят е изключително полезен за здравето, той намалява стреса в организма, повишава енергията и облекчава алергичните симптоми. Виж кои са ползите за здравето ти от различните чайове:

 

Зелен чай – това, може би, е най-известният и консумиран чай. Богат е на антиоксиданти, витамини и минерали, предпазва кожата от UV лъчите, хидратира и е известен с детоксикиращите си качества. В зеления чай също има кофеин, но той е два пъти по-малко, отколкото е в кафето. В същото време съдържа в себе си катехини и полифеноли – два антиоксиданта, които успешно се борят с акнето и стареенето.

 

 

Ройбос – това е идеалната, безкофеинова алтернатива на зеления чай. Известен е заради противостареещите качества и се използва в доста козметични продукта, сред които почистващи средства за лице. Освен да го пиеш, чаят ройбос може да го ползваш и по друг начин – като напръскаш лицето или косата си с него, след като е изстинал. При първия вариант осигуряваш моментална хидратация на кожата на лицето, а при втория – придаваш блясък на прическата си.

 

Бял чай – добива се от пъпките на най-младите листа на чаеното дърво и е първата култура, която се обира в началото на сезона. Той е изключително лек и деликатен чай, като е най-малко окислен от всички видове и съдържа малко количество кофеин, като в същото време е доста богат на антиоксиданти, които помагат за намаляване възпаленията и изглаждане на бръчките и фините линии.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия