Какви сутрешни навици да си изградиш

2016-01-15 12:01:00
Какви сутрешни навици да си изградиш
Снимка: freedigitalphotos.net

Начинът, по който започва деня ти, може да има голямо влияние върху здравето и самочувствието ти. Ето какви сутрешни навици да си изградиш, за да бъдеш в отлична форма всеки ден.

 

Мий си зъбите след закуска. Целта е да почистваш остатъците от храна. Но ако в менюто ти за закуска влиза плодов сок, измий си зъбите преди да си го изпил/а. Киселинността в устата ти, която попада с фреша, действа омекотяващо на емайла и усърдното четкане по повърхността на зъба може да го увреди. А целта на миенето на зъбите е да ги предпазиш от разваляне, дължащо се на киселинните атаки, частиците храна, полепнала по зъбите и венците, и бактериите, които се съдържат в устната кухина.

 

 

Пий вода на гладно. Ако страдаш от пристъп на киселини в стомаха след събуждане, приемането на чаша вода може да помогне и неприятните усещания да намалеят. Това също облекчава запека и сутрешното главоболие. Натуралната вода е необходима за всички метаболитни процеси, а вредната дехидратация на организма има отрицателни последствия дори върху умствените ти способности.

 

Прави гимнастика. Сутрешните тренировки влияят добре на сърцето, ума, мускулите и костите, както и на настроението – при активна физическа дейност се повишава нивото на хормона ендорфин, който е отговорен за доброто настроение. А изследване доказва, че хората, които правят сутрешна гимнастика се намират в по-добра форма, отколкото тези, които ходят на фитнес три пъти седмично.

 

Медитирай сутрин. 20 минути дневно практикуване н кундалини йога (комбинация от три техники – медитация, дишане и асани) сваля физическия и менталния стрес. Това означава, че нещата, които ти се случват по време на йога практиката, не ти въздействат само на умствено ниво, но влияят и на цялото ти тяло. Стани 20 минути по-рано и ги използвай за йога, за да си във форма през целия ден.

 

Прави секс в ранните часове. Сексът призори намалява риска от настинки и грип. По време на секс организмът продуцира антитяло, което предпазва от инфекции. Плюс това по този начин се изгаря много енергия, която се равнява на бързо ходене. Дори целувките помагат – свалят напрежението и увеличават усещането за удовлетворение от живота.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия